“Nici nu trec noaptea pe acolo”. Ce se intampla in “ghetourile” din Vestul orasului, care trebuiau sa devina de mult timp locuinte sociale. VIDEO

Se vor contrui nu mai putin de 120 de apartamente pentru ploiestenii evacuati din casele retrocedate. Asa suna promisiunea municipalitatii, in urma cu aproximativ patru ani. Desi initial proiectul a fost demarat, in zona de vest a orasului, dupa scurt timp insa, constructia blocurilor a fost sistata. Cauza: un litigiu intre firma constructoare si primaria Ploiestiului. Acum locul a devenit un focar de infectie. Cladirile sunt pline de mizerie si s-au transformat in adapost pentru persoanele strazii.

locuinte sociale

Locuitorii din cartierul Libertatii din zona de vest a municipiului au ajuns in pragul disperarii. S-au saturat de mirosul insuportabil, dar si de mormanele de gunoi. Pe internet si-au facut deja aparitia chiar si filmari cu mizeria din blocurile abandonate.

Desi la prima vedere locuintele par abandonate, acestea sunt locuite. In imagini se poate observa cum intr-una din asa zisele camere, oamenii strazii si-au amenajat paturi pentru dormit.

Locuitorii din zona spun de ca de patru ani nu s-a mai facut nicio lucrare la aceste blocuri, iar acum, o data cu venirea sezonului rece, locul va fi invadat de oamenii strazii.

Proiectul social pentru chiriasii evacuati din casele retrocedate a afost aprobat in Consiliul Local inca din anul 2007. Constructia locuintelor a fost insa sistata dupa un litigiu cu firma constructoare. In prezent se cauta o alta firma care poate duce constructia la bun sfarsit.

Insa acum apare o noua problema, privind bugetul Municipiului Ploiesti.

Pe langa disconfortul creat de miros, dar si de aspect, locuitorii din zona se tem chiar si pentru siguranta lor. Odata cu lasarea serii, le este frica sa mai treaca pe langa aceste locuinte abandonate.

In total, este vorba de 120 de apartamente, organizate pe sase scari, in blocuri de trei etaje si mansarda. Valoarea investitiei se ridica la 16 milioane de lei, bani alocati de la bugetul de stat in perioada 2007-2008, prin programul pentru chiriasii evacuati din locuintele nationalizate.

Leave a Comment