Munte sau mare? Aceasta este intrebarea inaintea zilei de 1 mai. Cat ne costa o evadare de 3 zile. VIDEO

Minivacanta de 1 Mai se apropie cu pasi repezi si daca multi dintre noi abia asteptam sa revedem litoralul cu aceasta ocazie, administratorii partiilor de pe Valea Prahovei ne ademenesc cu oferte avantajoase in conditii numai bune pentru schiat. Exista insa si variante de a sarbatori ziua de 1 Mai, mai putin costisitoare.

PicMonkey Collage

Cum anul acesta ziua de 1 Mai, va fi intr-o vineri, ne putem bucura de un week-end prelungit. Cei care ales sa isi petreaca minivacanta pe litoralul romanesc, asa cum este si traditia, pot alege oferte incepand de la 100 de lei pe noapte.

Daca alegeti sa calatoriti cu trenul, pana in Constanta veti plati pentru un bilet la clasa a doua 60 de lei, iar timpul calatoriei va fi de aproximativ 4 ore. Daca optati in schimb pentru un drum cu autoturismul, veti ajunge in Constanta in mai putin de 3 ore iar costul va fi de 130 de lei.

Administratorii partiilor de pe Valea Prahovei dau asigurari ca de 1 Mai, turistii vor putea schia in conditii excelente. Sinaia detine, la aceasta data, singurul domeniu schiabil din tara care se prezinta in conditii excelente pentru practicarea sporturilor de iarna. La 2000 de metri altitudine, stratul de zapada masoara peste un metru si jumatate.

Cei care aleg Sinaia ca destinatie au la dispozitie oferte care pleaca de la 500 de lei, pentru 5 zile si 4 nopti de cazare cu mic dejun inclus la un hotel de 3 stele.

Exista insa si variante mult mai putin costisitoare, care nu necesita nici deplasarea pe o distanta mult prea mare. Ploiestenii se pot plimba in aer liber, pot incinge gratarele la iarba verde sau pot vizita gradina zoologica nu mai departe de 5 kilometri de centrul Ploiestiului. Parcul Memorial “Constantin Stere” reprezinta alegerea multor ploiesteni care nu doresc sa petreaca departe de casa. Orice destinatie ar alege, nimeni nu este dispus ca de 1 Mai muncitoresc sa munceasca, ci doar sa petreaca.

Meteorologii anunta temperaturi normale perioadei, in luna mai. Zona sud-estica va fi ferita de precipitatii, astfel ca sunt asteptate aproximativ 20 de grade. Pe litoral insa isi pot face aparatia cativa stropi de ploaie. In zona montana temperaturile vor fi in usoara scadere insa vor urca in termometre chiar si pana la 18 grade Celsius.

Leave a Comment