Modul inedit prin care zeci de turisti isi vor petrece Pastele pe Valea Prahovei. Au fugit de cheltuielile de intretinere, dar au dat de frigul naprasnic. VIDEO

Din Ilfov, Bucuresti sau Ialomita, rulotistii de vara au luat cu asalt spatiile verzi de pe Valea Prahovei. La Gura Diham, spre exemplu, la aproape 1000 de metri altitudine, adevaratele camine pe roti s-au instalat deja, iar turistii si-au amenajat mici gospodarii. Sunt pregatiti sa isi petreaca aici urmatoarele 7 luni de zile. Nici macar frigul, fulgii de zapada sau stratul gros depus de omat nu ii sperie. Oamenii sunt hotarati sa primeasca vestea Invierii Domnului in rulote.

PicMonkey Collage

Domnul Istrate a batut drum lung pana la Gura Diham. A venit tocmai din capitala, in urma cu doua saptamani. Si aici va ramane pana in septembrie. Omul nu este mirat de zapada care a cazut in ultimele zile, dimpotriva, spune ca este obisnuit cu experientele asemanatoare din alti ani. Este de-al casei.

In rulota sa, la 35 de grade Celsius, frigul de afara pare poveste. Barbatul este pregatit sa faca fata oricarei situatii, iar rulota este dotata cu centrala proprie, aragaz, chiuveta, mobilier, pat si spatiu pentru servit masa. Recunoaste insa ca a consumat cateva butelii bune pana acum.

La numai cativa metri distanta, o alta gospodarie pe patru roti. Iar la intrare este arborat pana si tricolorul. Aici l-am cunoscut pe domnul Constantin. A venit din Slobozia, judetul Ialomita. Si rulota lui dispune de acelasi confort. Pana si aici au inceput deja pregatirile pentru masa de Paste.

Nici acest turist nu este speriat de zapada cazuta in ultimele zile. Are o metoda ingenioasa de a indeparta stratul de omat de pe cortul din fata rulotei.

Pana acum 60 de rulote s-au instalat in zona. Oamenii sunt incantati de timpul petrecut in aer liber. Un abonament de campare pentru trei luni costă 400 de lei. Edilii locali din Busteni spun ca in acest sezon vor monta pe Valea Cerbului, iluminat public si toalete ecologice. In fiecare vara, aici poposesc mai bine de 400 de familii cu rulote, care parasesc zona abia la sfarsitul lunii septembrie, cand se lasa bruma.

Leave a Comment