Ministrul de Finante: Se schimba din nou Codul Fiscal

cod fiscal

Ministrul de Finante, Ioana Petrescu a anuntat ca pe agenda ministeruluipe care il conduce se afla rescrierea Codului Fiscal si a Codului de Procedura Fiscala incepand din aceasta vara, pentru a intra in vigoare la inceputul anului 2015.

Reducerea contributiilor sociale cu cinci puncte procentuale va fi printre primele lucruri pe care autoritatile le vor discuta cu reprezentantii Fondului Monetar International, Bancii Mondiale si Comisiei Europene la inceputul lunii iunie, a declarat joi ministrul Finantelor Publice, Ioana Petrescu, citata de Agerpres.

‘Cresterea PIB de 3,8% in primul trimestru este un semnal foarte bun, care arata ca politicile pe care le-am luat pana acum au fost foarte bune, prin urmare sper sa continuam aceasta crestere economica si sa luam masuri care sa promoveze mediul de afaceri. Va mentionez doua care sunt pe lista noastra. Una este reducerea CAS cu cinci puncte procentuale. Va fi printre primele lucruri pe care le vom discuta cu FMI, cu Banca Mondiala si Comisia Europeana cand vor sosi la inceputul lunii iunie. Un alt lucru cerut de mediul de afaceri este rescrierea Codului Fiscal si a Codului de Procedura Fiscala. Ne asteptam sa intre in dezbatere publica in aceasta vara pentru ca in septembrie sa inceapa dezbaterile in Parlament si sa intre in vigoare la inceputul anului viitor’, a declarat Ioana Petrescu.

In Romania, cota cumulata de CAS platita de angajator este de 45%, iar colectarea se situeaza undeva la 32%, din cauza muncii la negru si diverselor scutiri de CAS pentru anumite categorii de persoane.

Leave a Comment