Micile Vedete, copiii minune ai filmului românesc

poza 1

Joacă rol după rol, filmează reclamă după reclamă, cuceresc festival după festival, țară după țară. Ei sunt absolvenții Școlii de Film și Televiziune pentru Copii Micile Vedete, copii cu vârste între 6 și 12 ani. Susținuti de talent, de o rezistență de fier la lungile ore de filmare și după o muncă asiduă de sute de ore, micii actori au lansat săptămâna aceasta la un cinematograf din Bucureşti cele mai recente două filme de scurt metraj pentru copii: „Școala de detectivi” și “Aurora. Doctorul Pădurii”.

În cei 4 ani de la înființare, Școala Micile Vedete a participat cu 4 filme la cel mai prestigios festival de film din lume, Festivalul de Film de la Cannes. Anul acesta, în luna mai, „Aventurile Micilor Vedete în parc“, un film cu temă ecologică și “Micile Vedete descoperă secretul magneților”, un film despre cinste și corectitudine, au fost capetele de afiș. Tocmai de aceea, așteptările de la filmele a căror lansare a avut loc joi au fost foarte mari.

„ Într-adevăr așteptările au fost foarte mari, însă judecând după reacția spectatorilor, în majoritate copii, cel de-al doilea episod al seriei cu detectivi a câștigat deja aprecierea tuturor. Nu vă mai spun că am primit deja sugestii și pentru episodul 3, 4 și așa mai departe”, a declarat Ariana Pendiuc, regizorul filmului „Școala de detectivi”.

Acest scurtmetraj este al doilea episod dintr-o nouă serie de filme dedicate celor mici, în care personajele principale sunt Detectivul Andrei, interpretat de Andrei Simionescu (13 ani), cursant al Școlii Micile Vedete de 4 ani și Detectivel – ajutorul de detectiv, interpretat de talentatul Matei Burgui (8 ani). În primul episod intitulat „Mașina de făcut teme”, cei doi eroi și-au descoperit talentul de detectiv rezolvând misterul dispariției ingenioasei mașinării, iar acum este cazul să se instruiască. Este nevoie să fii un tip educat pentru a atinge succesul. Așadar, Andrei, primește o invitație prețioasă chiar la Extraordinara Școală de Detectivi, din Detectivești.

Filmul „Aurora. Doctorul Pădurii”  abordează o temă ecologică. „Acest film este în primul rând un instrument foarte util de educație nonformală pentru cei mici, în domeniul reciclării deșeurilor și încurajează un comportament prietenos cu mediul înconjurător”, a declarat spus Ema Pendiuc, regizoarea filmului.

Personajul principal Aurora este o fetiță care iubește nespus pădurea și care are o relație foarte specială cu Ea. Roul este interpretat de Roberta Mitache, o Mică Vedetă de 8 ani, foarte talentată și deja cunoscută publicului din reclamele de la TV. Acțiunea începe când Aurora constată cu indignare că, din cauza poluării, Pădurea a ajuns de nerecunoscut. Ba mai mult, s-a îmbolnăvit. Așadar, fetița ia inițiativa curajoasă de a o curăța de pet-uri, angrenându-i și pe alți copii de vârsta ei în această misiune nobilă. Dar oare va reuși în timp util? Și cine este misterioasa voce care îi dă sfaturi?

Premiera s-a desfașurat în fața a sute de invitați, iar Micile Vedete au pășit cu mândrie pe Covorul Roșu. La la finalul serii au avut parte de o petrecere pe cinste și au primit diplome și premii.

Leave a Comment