Matita, localitatea din Prahova in care 3 poduri de aproape 1 milion de euro nu pot fi folosite. Un localnic si-a pierdut viata. VIDEO

A traversa un rau nu este atat de greu. Nu si pe podul dintr-un sat din Prahova. Construit cu ani buni in urma, nici acum nu este finalizat. Capetele lipsesc cu desavarsire, iar oamenii nu au cum sa il foloseasca. Dupa ce banii din bugetul local au fost cheltuiti, localnicii au fost nevoiti sa isi improvizeze propria lor trecere peste paraul Matita. Constructia neconventionala a si furat viata unui satean, dupa ce omul a murit in timp ce incerca sa treaca apa. Primarul ridica din umeri si spune ca in cateva luni situatia va fi rezolvata. Momentan insa, acesta poate fi doar admirat.

PicMonkey Collage

Daca acum aproximativ opt ani localnicii din satul Matita, judetul Prahova, erau increzatori ca in sfarsit vor avea un pod peste paraul din comuna, acum acestia sunt contrariati si satui de atatea promisiuni. Si asta nu pentru ca podul nu ar fi fost construit. El exista, are balustrade si este asfaltat, insa nu are capete. Oamenii nu au reusit in atatia ani sa inteleaga cum il pot folosi.

Si pentru ca s-au trezit cu asa ceva in comuna, s-au vazut nevoiti sa isi improvizize o punte, pentru a putea ajunge in propiile gospodarii.

Promisiunile din partea primarului, dainuie poate de atata timp de cand a fost si podul construit. De-a lungul anilor constructori, primari sau simpli sateni s-au tot perindat pe langa pod fara a ajunge insa la o rezolvare.

Firma care a castigat lucrarea se afla in insolventa, iar Primaria din Pacureti i-a actionat in judecata. Banii pentru constructia podurilor din localitate au fost aprobati din bugetul local. Acum pentru finalizarea acestui pod impracticabil primaria a aprobat alti 300 de mii de lei. Alaturi de alte trei podete costul lucrarii initiale s-a ridicat la aproximativ 1 milion de euro. Data finalizarii ramane inca incerta.

Din pacate nici pierderea vietii unui localnic nu a facut autoritatile sa grabeasca lucrurile. In incercarea de a traversa pe puntea improvizata, victima a alunecat si a cazut in parau unde si-a pierdut viata. Oamenii privesc neputinciosi la aceasta “piesa de muzeu” asa cum au denumit-o si isi risca viata clipa de clipa utilizand podetul improvizat care se clatina la primul pas.

Leave a Comment