Mâna proastă a PDL

De-a lungul celor patru ani de mandat ai primarului Andrei  Volosevici, PDL a făcut câteva mutări care au afectat destul de mult, zic eu, populația orașului.
PDL și Andrei Volosevici au reușit să destabilizeze structura numită Poliția Locală prin aducerea pe scaunul de șef a lui Marius Duță, un fost ofițer SRI, care cu timpul s-a dovedit a fi doar un alt pârlit de sclav al primarului. Presa locală făcea miștouri crunte de noul șef al Poliției Locale scriind că el avea rolul de a îi duce cafeaua lui Volosevici.
Deși Poliția Locală începuse să funcționeze (să nu uităm că vorbim de un aparat format din fostul Corp al Gardienilor Publici) după ce șefii Carmen Gheorghe și Emil Drăgănescu au fost forțați să plece nefiind în grațiile PDL și implicit ale lui Volosevici, incompetența lui Duță și-a spus cuvântul iar instituția a devenit o struțo-cămilă în care domnea haosul . Unii  polițiștii locali au apelat la mass-media și așa au ieșit la iveală mai multe nereguli, măgării și idioțenii. A fost interzis parfumul Kenzo în incinta instituției pe motiv că era parfumul preferat al fostului director, Carmen Gheorghe. Fetița, cățeaua care-și făcea veacul în curtea Poliției Locale a fost dată afară și mutată pe șest la postul din Bereasca. Un polițist local a dat un interviu de senzație povestind cum colegii lui au ajuns să fie paznicii stâlpilor și cailor morți. Într-un final Marius Duță a făcut și un bine ploieștenilor și și-a dat demisia.
Chestorul Sorin Oprea, fost șef al Poliției Prahova, a fost și el forțat de PDL să plece. În prezent este șeful Agenției Naționale Antidrog. Fără îndoială, Poliția Prahova a avut cele mai bune rezultate sub comanda chestorului Oprea. Totuși, cum nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită, zecile de dosare penale făcute pe numele afaceriștilor cu produse petroliere, cotizanți ai partidelor politice, și-au spus cuvântul. Interlopii cotizanți au cerut protecție iar PDL Prahova a răspuns apelului. Așa a aterizat la Ploiești un alt buzoian, comisarul șef Bogdan Despescu.
Despre Despescu am mai scris că s-a născut talent și a murit speranță. S-a agitat la început, a avut rezultate bune, dar a sfârșit prin a fi destituit pe motiv că s-ar fi implicat în campania electorală sprijinind PDL. Deși toată presa locală a scris dtaliat despre acest subiect, șeful Poliției nu a dat nicio declarație, nu a făcut nicio precizare, nicio dezmințire în acest sens. Părerea mea e că a tăcut fiindcă existau dovezi clare ale implicării sale în campanie așa că a preferat să plece asumându-și porecla Despescu ”pedelistul”.
O altă alegere a PDL este Lovin Constantin Onorel, teleportat ca city manager al Ploieștiului de la Sinaia unde ocupase funcție de Șef al Serviciului Urbanism. Onorel a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influență. El a primit 50.000 de euro șpagă pentru eliberarea autorizațiilor de construire a unui hotel în Sinaia. Onorel a spus că șpaga ajungea la primarul orașului Sinaia, lucru neconfirmat în realitate, spun procurorii DNA. Dar, fac pariu că dacă-l puneau pe Onorel la testul poligraf îl trecea cu brio.
Concluzia: PDL a avut mână proastă.
Acum, PSD (mă rog, USL) e la putere și au început schimbările. La cum se bucurau interlopii de victoria lui Bădescu sunt foarte sigur că voi reveni cu detalii.

Leave a Comment