Mamici si pensionari, scutiti de plata debitelor

Rovana-Plumb

Guvernul a aprobat, in sedinta de marti, proiectele de lege privind amnistierea pensionarilor si a mamelor care au primit sume necuvenite din vina functionarilor. De aceste prevederi vor beneficia peste 20.000 de pensionari si peste 12.000 de mame.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb (foto), a precizat, la inceputul sedintei in care proiectele au fost aprobate, ca persoanele care au depus documente false pentru a obtine pensie nu vor beneficia de amnistia fiscala.

“Se scutesc toti pensionarii care sunt in sistemul de pensii pana la data intrarii in vigoare a legii, care va fi fixata de Parlament (…) Pe cine nu scutim de la plata sunt pensionarii carora li s-au stabilit debite pentru ca au prezentat fie declaratii false, fie documente false”, a precizat ministrul Rovana Plumb.

La randul sau, premierul Victor Ponta a precizat ca este de datoria Executivului sa rezolve situatiile in care functionarii statului gresesc in detrimentul cetatenilor.

“Cred ca e de datoria Guvernului sa faca aceasta propunere si, daca Parlamentul o va adopta, trebuie sa dam un mesaj catre acesti oameni sa nu intre in panica, sa nu comita gesturi extreme si sa nu creada ca toata viata li se termina din cauza unor functionari care nu si-au facut bine treaba”, a declarat Victor Ponta.

De aceste prevederi vor beneficia peste 20.000 de pensionari, ce au constituit debite in cuantum de 65 de milioane de lei, dar si aproape 12.500 de mamici, suma in cazul acestora ridicandu-se la aproximativ 15 milioane de lei.

Leave a Comment