Locuitorii orasului Breaza au ajuns la capatul rabdarii. Lucrarile de reabilitare si modernizare la apa si canalizare i-au izolat in propriile curti. VIDEO

Orasul Breaza arata ca dupa razboi. Lucrarile de realibilitare si modernizare la retelele de apa si canalizare le-au scos peri albi locuitorilor din zona. Oamenii sunt constienti de necesitatea amenajarilor, dar spun ca muncitorii nu respecta nicio regula. Localnicii au ramas fara garduri la casa, prizonieri in propriile curti sau isi croiesc drum printre noroaie. Unde mai pui ca disconfortul a fost prelungit de intarzierea cu un an a demararii lucrarilor. Te-ai astepta ca firmele din Spania, care au castigat aceasta licitatie, sa fie mai responsabile. Insa imaginile dovedesc opusul.

PicMonkey Collage

Modernizarea a 100 de kilometri de retea de canalizare s-a transformat pentru locuitorii statiunii Breaza intr-un adevarat cosmar. Oamenii spun ca au ajuns la capatul rabdarilor, in timp ce autoritatile locale ridica neputincioase din umeri.

Totul din cauza intarzierilor aparute in contract. Muncitorii si-au facut aparitia pe teren, la un an mai tarziu, in august 2014. Oamenii sunt nemultumiti si spun ca traiesc la fel ca pe un camp de lupta, dar realizeaza in acelasi timp importanta retelei de apa si canalizare. Spre exemplu, aceasta strada se afla la periferia orasului, si din cauza muntilor de pamant, localnicii din zona sunt prizonieri in propriile curti.

La doar cativa metri distanta, o alta strada, alte probleme. De aceasta data locuitorii din zona se roaga sa nu ploua. Altfel, s-ar afunda cu totii in noroaie.

Paradoxal, firmele care au castigat licitatia sunt societati cu capital spaniol, acolo unde planul de lucru te-ai astepta sa se ridice la un alt standard. Insa pentru aceasta lucrare, forta de munca este tot romaneasca. Iar rezultatul este evident.

Satui de praf, gropi, si strazi blocate, disperati oamenii au facut reclamatii la primarie. Pentru a sari in sprijinul locuitorilor, Politia Locala a recurs inclusiv la amendarea, in repetate randuri, a firmelor care efectueaza lucrarile de canalizare, insa fara prea mari rezultate.

Pe strada principal povestea sta altfel. Aici lucrarile au fost aproape terminate. Insa localnicii se confrunta cu o alta problema. Lipsa rigolelor. Cu alte cuvinte la o ploaie mai puternica, oamenii risca sa se trezeasca inundati.

48 de milioane de euro din bani europeni. Acesta este costul total al lucrarilor. Contractul trebuia finalizat in aceasta vara, dar termenul a fost prelungit pana la finalul anului. In tot acest timp, in paralel, primaria din Breaza deruleaza si ea un proiect de modernizare a 40 de kilometri de drumuri in valoare totala de 3 milioane de euro pentru refacerea soselelor.

1 Comment

  1. CRISTI says:

    Disponibilitatea şi abilitatea de a coopera eficient cu alţii, de a-i ajuta să-şi realizeze scopurile pentru ca şi aceştia, la rândul lor, să vă ajute să vi le realizaţi pe ale voastre, sunt indispensabile viitoarei voastre reuşite. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email crisburlacu@hotmail.com

Leave a Comment