Izvoarele, comuna din Prahova care se afla in cursa pentru “Satul Cultural al Romaniei”. VIDEO

Cel mai frumos sat din Romania ar putea fi chiar un sat prahovean. Este vorba de comuna Izvoarele, care candideaza la statutul de “Satul cultural al Romaniei”. Evenimentul va avea loc vineri 13 martie la muzeul Taranului Roman din Bucuresti. Comuna Izvoarele se poate mandri cu un peisaj maret construit cu migala si multa atentie, o declara chiar primarul Margareta Dinulescu.

izvoarele

Istoria locului dateaza inca din anul 1368, cand asezarea a luat nastere intre raurile Teleajan, Crazna si Valea Mare. Prima atestare documentara privind comuna Izvoarele dateaza din 1474, si este datorata cronicarului moldav Grigore Ureche. {Se ilustreaza de la 4:11}

Peisajul mirific al comunei Izvoarele a facut ca aceasta asezare sa se inscrie in randul celor mai frumoase sate din Romania. De altfel nu este la prima incercare de a castiga acest titlu.

Prin pasiune, perseverenta si efort permanent de a pastra si promova patrimoniul prahovean, mestesugul, traditiile dar si obiceiurile si sarbatorile cu care astazi ne mandrim, comuna Izvoarele este un punct important de atractie turistica.

Atat prin case, plaiuri mioritice, sateni dar si obiceiuri, comuna Izvoarele reintregeste istoria neamului romanesc intr-un singur loc. Prin toate acestea atat conducerea primariei cat si localnicii spera ca anul acest vor obtine locul intai.

Manastirea Crasna, Lacul Pastravilor, mestesuguri traditionale dar si multe alte atractii turistice plaseaza comuna Izvoarele in topul celor mai frumoase comune din Romania, alaturi de alte comune din Brasov, Constanta sau Dambovita. Desemnarea castigatorului “Satul cultural al Romaniei” un program lansat în ianuarie 2014 sub patronajul Ambasadei Franței în România cu scopul de a promova patrimoniul cultural și turistic al satului românesc, va avea loc vineri,13 martie 2015, la Muzeul Taranului Romani din Bucuresti.

Leave a Comment