I’Velo Urban – primele stații automatizate de bike-sharing din București

În premieră pentru București, Asociatia Green Revolution, împreună cu partenerii Raiffeisen Bank și Kaufland România, anunță lansarea primelor stații automatizate de închiriere de biciclete I’Velo Urban. Evenimentul are loc marți, 27 septembrie 2016, ora 11:00, pe platoul cu statui din Piața Universității.

poster-centre-ivelo-2

Noutăţile acestui concept unic pe piața de bike-sharing din București sunt AUTOSERVIREA şi folosirea GRATUITĂ a bicicletei timp de 30 de minute pentru deplasarea rapidă în zona centrală și aglomerată a orașului. Gratuitatea este valabilă doar dacă bicicleta este returnată înainte de expirarea celor 30 de minute. De asemenea, un utilizator poate închiria biciclete gratuit de mai multe ori pe zi, cu condiția ca după fiecare 30 de minute de pedalat, să o returneze și să existe o pauză de cel puțin alte 30 de minute. O altă caracteristică importantă a sistemului I’Velo Urban este că utilizatorii îşi aleg singuri bicicletele din rastel. le pot închiria de la oricare din cele 6 stații automatizate și le pot returna la cea mai apropiată stație automatizată din sistemul I’Velo Urban.

Noul concept își propune să ajute la fluidizarea traficului din București și să contribuie la o mai mare mobilitate urbană. Principalele pârghii sunt încurajarea oamenilor să-și lase autoturismele personale acasă sau să circule cu mijloacele în comun și să folosească bicicletele pentru deplasarea rapidă în zonele aglomerate din oraș. Bike-sharing-ul are efecte benefice asupra sănătăţii bicicliştilor şi contribuie la reducerea poluării fonice şi a aerului din marile comunităţi.

“Proiectul I’Velo este unul foarte ambițios și curajos. Scopul este să scoatem oamenii din zona lor de confort, de pe canapea și din mașină și să promovăm împreună mișcarea într-un stil sănătos și în condiții sigure. Ne bucurăm foarte mult să facem parte din acest proiect, care se integrează în acțiunile noastre de protecția mediului înconjurător, și de promovarea unui stil de viață sănătos.” a declarat Anna Katharina Scheidereiter, reprezentant Kaufland România.

“I’Velo Urban reprezintă continuarea firească a proiectelor care promovează folosirea bicicletelor în marile orașe din țară, demarate de noi în urmă cu 6 ani. Prin intermediul proiectelor “I’Velo Relax”, “studentObike”, “Biciclete cu cravată”, “Bike2Work” am demonstrat că bicicleta este unul dintre cele mai dorite mijloace de recreere și că, prin I’Velo Urban poate și trebuie să devină un mijloc de transport utilitar. În plus, are efecte benefice asupra sănătăţii bicicliştilor şi contribuie la reducerea poluării fonice şi a aerului din marile comunităţi”, a declarat Raluca Fișer, președintele Asociației Green Revolution.

Pentru a putea beneficia de serviciile sistemului, utilizatorii trebuie să isi creeze un cont pe www.ivelo.ro sau să se înregistreze la unul din centrele I’Velo Relax din Parcul Herăstrău(metrou Aviatorilor și Arcul de Triumf) și Parcul Tineretului(intrarea Gheorghe Șincai) pentru a primi Cardul I’Velo. Închirierea unei biciclete se face pe baza cardului personal I’Velo, iar validarea se face la orice statie automatizată i’Velo Urban, odată cu prima închiriere.

Leave a Comment