Institutia care toaca 3 milioane de euro pe an din bugetul Ploiestiului. Cum ar fi fost prelungit “pe genunchi” mandatul directiunii. VIDEO

In timp ce Clubul Sportiv Municipal toaca anual peste trei milioane de euro din visteria municipalitatii, viceprimarul cu atributii de primar Iulian Teodorescu aproba prelungirea mandatului directorului CSM. Este dezvaluirea facuta de consilierul local independent Radu Socoleanu, membru al comisiei de specialitate care a intocmit si un raport cu privire la activitatea administrativa din interiorul clubului. A iesit in acest fel la iveala faptul ca 90 la suta din bugetul institutiei se duce pe salariile angajatilor, timp in care parintii elevilor cotizeaza pentru plata chiriilor salilor in care sectiile sportive isi desfasoara activitatea. Spre exemplu, un simplu preparator fizic castiga lunar peste 15 mii de lei.

buget local

In 2004, atunci cand a fost infiintat, Clubul Sportiv Municipal avea o structura de conducere alcatuita din presedinte, consiliu director si directorii sectiilor sportive. Organigrama s-a schimbat insa in timp.

In urma unui raport intocmit de comisia de specialitate din cadrul Consiliului Local au fost descoperite nereguli grave. Spre exemplu echipamentul sportiv era achizitionat la preturi foarte mari, fara licitatie publica, salariile sportivilor si angajatilor depaseau limita de competenta a plafonului maxim de 20 de mii de lei lunar, iar procesele verbale nu erau semnate si datate corespunzator.

Anual, din bugetul local se indreapta spre CSM peste 3 milioane de euro. Iar aproape 90 la suta din aceste fonduri publice intra in buzunarele angajatilor, care de cele mai multe ori nu sunt nici macar avizati sa detina astfel de functii.

Spre exemplu, un preparator fizic pleaca acasa lunar cu peste 15 mii de lei, in timp ce un doctor incaseaza la sfarsitul fiecarei luni, la CSM, 9 mii cinci sute de lei.

In replica, viceprimarul cu atributii de primar Iulian Teodorescu spune ca nu a existat o discutie in sensul in care sa nu se prelungeasca mandatul directorului CSM Ploiesti, ba mai mult spune ca nu ar fi trimis documentul prin fax.

In urmatoarea sedinta de consiliu local, de la sfarsitul lunii septembrie, pe ordinea de zi se va afla cu siguranta si acest subiect.

Leave a Comment