Ingropata in hartii si moloz, o familie din Ploiesti risca sa ramana pe drumuri. Oamenii nu pot renova casa in care au locuit o viata, iar imobilul sta sa cada. VIDEO

O familie din Ploiesti este condamnata sa traiasca printre daramaturi si igrasie intr-o casa ce i-a fost cedata legal acum cativa ani. Totul din cauza birocratiei greoaie din Romania. Oamenii spun ca autoritatile locale ar tergiversa procesul de obtinere al titlului de proprietate, pentru ca nu ar fi dat dreptul la timp cui trebuia. Din cauza conditiilor improprii in care sunt nevoiti sa stea, o parte dintre membri familiei s-a imbolnavit de hepatita. Orice renovare ar vrea sa faca in locuinta, au nevoie de aprobare, pentru ca acum casa ar apartine statului. Oamenii au ajuns la capatul puterilor si nu stiu unde sa isi mai strige disperarea.

PicMonkey Collage

Membri familiei Minescu, din Ploiesti, au primit in anul 1998 un document prin care aveau posibilitatea sa cumpere o locuinta, ce apartinea de drept unei rude. Aceasta a cedat la vremea respectiva, prin act notarial, imobilul, in favoarea lor. Doar ca birocratia greoaie din tara noastra si indolenta au facut ca pentru oameni sa inceapa un lung sir de necazuri si drumuri pe la toata institutiile statului. Totul pentru ca proprietatea, cu titlu de casa nationalizata la acea vreme, a intrat din nou in patrimoniul primariei.

Dar lucrurile erau departe de a se fi rezolvat. De fapt, din acest moment a inceput calvarul pentru familia Minescu. Nenumarate drumuri la autoritatile locale, mormane de cereri si niciun raspuns favorabil. Desi imediat ce au aflat de la primarie ca pot cumpara locuinta, au mers sa depuna documentatia necesara, ulterior ploiestenii au aflat ca li s-a suspendat acest drept, pentru ca nu ar fi depus actele la timp.

In urma acestei inadvertente, invocata de autoritati, familia Minescu ramanea chiriasa intr-o casa a statului, care statea sa cada in orice moment. Mai grav este faptul ca in aceasta situatie, daca vor sa faca orice fel de renovare au nevoie de zeci de aprobari.

Pe scurt, o locuinta in care nu se putea trai, si care statea sa cada in orice moment. Carmen si Mihai Minescu, au umblat zile intregi sa primeasca aprobari pentru a o putea renova. Incepea atunci o alta lupta acerba cu autoritatile. Casa nu era nici macar racordata la utilitati.

Acum sotii Minescu, care locuiesc alaturi de cei doi copii, nora si nepotelul lor, stau cu frica in san ca o parte din casa, pe care nu au voie sa o renoveze, sta sa cada in orice moment.

Chiriasi intr-o locuinta in care au investit bani si pe care vor sa o cumpere, plimbati pe drumuri de autoritati, si condamnati sa traiasca in mizerie, membri familiei Minescu au primit un raspuns greu de acceptat.

Oamenii nu cer statului nimic altceva, decat sa li se aprobe cumpararea conform legii a casei in care au investit si au trait atata amar de vreme.

Leave a Comment