Incalzirea vremii pune in pericol siguranta schiorilor VIDEO

Diferentele mari de temperatura din ultimele zile duc la cresterea riscului de avalansa in toate masivele din Romania. Atentionarea vine pentru cei pasionati de sporturile de iarna. Salvamontistii ii sfatuiesc insa pe cei care se vor indrepta catre statiunile de pe Valea Prahovei sa respecte cateva reguli pentru ca zilele de relaxare sa nu se transforme intr-un cosmar.

avalansa

Multi turisti aleg ca destinatie de vacanta Valea Prahovei. Mare atentie insa la traseele montane. Din cauza incalzirii vremii, zapada se topeste si pot aparea avalanse. Mare parte din traseele montane, sunt inchise momentan.

Specialistii spun ca riscul de avalansa este la acest moment in muntii Bucegi, Fagaras si Calimani. Asadar sporturile de iarna vor fi practicate doar in zonele indicate de salvamontisti.

Salvamontistii au si o serie de alternative pentru iubitorii de munte. Acestia au la dispozitie alte locuri in care pot practica sporturile.

In caz de accident, turistii sunt sfatuiti sa anunte Jandarmeria Montana sau Salvamontul, sunand la Numarul Unic pentru Apeluri de Ugenta 112, specificand urmatoarele informatii: datele de identificare ale persoanei care anunta, ce s-a intamplat, cate persoane au nevoie de ajutor, unde sunt persoanele aflate in dificultate si cand anume s-a produs accidentul. De asemenea in cazul in care sunteti suprinsi de avalansa, simulati inotul pentru a ramane la suprafata.

Leave a Comment