ICCJ: Sebastian Ghita ramane sub control judiciar in dosarul “Casa” in care este acuzat ca l-ar fi mituit pe fostul primar Iulian Badescu

Sebastian Ghita ramane sub control judiciar, dupa ce magistratii Inaltei Curti de casatie si Justitie au respins cererea deputatului depusa joi,  iulie.

ghita 3

Acesta a fost primul termen, desfasurat in camera preliminara, in care judecatorii de drepturi si libertati au trebuit sa analizeze daca mentin decizia controlului judiciar dispus de procurorii anticoruptie de la DNA Ploiesti in dosarul in care Sebastian Ghita este acuzat de mituirea fostul edil al Ploiestiului, Iulian Badescu, aflat in arest preventiv intr-un alt dosar, pentru luare de mita.

Citeste si: Deputatul Sebastian Ghita si fostul primar al Ploiestiului Iulian Badescu, trimisi in judecata de DNA in dosarul finantarii echipei de baschet Asesoft

Potrivit rechizitoriului DNA Ploiesti, fostul primar Iulina Badescu ar fi finantat cu titlu de premiere din bugetul local clubul sportiv pe care Sebastian Ghita in sustinea, respectiv CSU Asesoft, suma fiind de 1,5 milioane de lei. In schimbul acestor bani anchetatorii sustin ca fostul edil ar fi primit de la Ghita o vila intr-un cartier cu pretentii din Ploiesti, in valoare de peste un milion de lei. din aceasta suma, Badescu ar fi suportat personal doar 124.000 de lei, cei doi incercand sa ascunda modul fraudulos de acordare a casei printr-un document incheiat in urma cu doi ani intre doua firme controlate acestia.

 

Leave a Comment