Frauda la BAC-ul din Prahova. Un profesor este urmarit penal pentru ca i-a scris si inlocuit lucrarea unei eleve. VIDEO

Au furat startul examenului national de Bacalaureat de anul acesta si au trisat asa cum nu ar fi facut in competitiile sportive la care sunt medaliati. Este cazul elevei Miruna Trifan, campioana nationala la stafeta si a inspectorului scolar, Robert Valentin Munteanu. Cei doi sunt recunoscuti pentru rezultatele exceptionale obtinute la competitiile sportive. Cu toate acestea, au dat podiumul pe sala de audieri. Fata s-a prezentat la proba scrisa de limba romana, doar ca la corectat nu a ajuns lucrarea redactata de ea, ci varianta masluita chiar de cel care ii este antrenor pe pista de atletism. Totul a iesit la iveala la Constanta, acolo unde au fost corectate lucrarile din Prahova. Cazul a intrat in atentia Parchetului de pe langa Judecatoria Ploiesti.

1

In timp ce Robert Munteanu a fost suspendat din functie, eleva Miruna Trifan a fost eliminata din concurs si va trebui sa astepte acum alte doua sesiuni pentru a isi incerca din nou norocul la examenul maturitatii, de aceasta data cu forte proprii.

Robert Munteanu, antrenor-profesor la Clubul Sportiv Scolar Ploiesti. Miruna Trifan, fosta eleva a acestuia la sectia de atletism. Cei doi s-au bucurat de performante sportive deosebite, care le-au adus in 2013 un titlul national scolar. In aceeasi perioada echipa de stafeta alcatuita din patru sportive, printre care si Miruna Trifan, antrenor fiind tot Robert Munteanu, a obtinut primul loc la Campionatul national de atletism pentru seniori si tineret, din Bucuresti. Acum cei doi au intrat in atentia procurorilor de la Parchetul de pe langa Judecatoria Ploiesti.

Fapta inspectorului Robert Munteanu, de a-si ajuta eleva sa treaca cu brio de examenul maturitatii, a fost constatata de Inspectoratul Scolar Judetean Constanta, acolo unde au fost corectate lucrarile.

Acum sportiva Miruna Trifan si antrenorul sau, Robert Munteanu au calitatea de suspecti in dosarul instrumetat de Parchetul de pe Langa Judecatoria Ploiesti.

Pe langa masurile ce vor fi luate in urma anchetei procurorilor, lucrarea redactata si inlocuinta de Robert Munteanu, notata initial cu 8,75, a atras dupa sine si alte sanctiuni.

Contactat telefonic, membrul comisiei de BAC, care este acuzat ca a masluit lucrarea elevei, nu a vrut sa faca prea multe declaratii.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Prahova si conducerea colegiului din Ploiesti unde a invatat eleva raman in continuare contrariati de gestul celor doi si au doar cuvinte de lauda la adresa lor.

Acum procurorii vor continua cercetarile ca sa stabileasca sub ce forma vor plati cei doi in fata legii.

Leave a Comment