Filmul “The Butler” se menține pe primul loc în box office-ul nord-american

Filmul “The Butler”, în care actorul Forest Whitaker întruchipează un majordom care a avut șansa de a fi un martor privilegiat al vieții de la Casa Albă, se menține pe primul loc în box office-ul nord-american, pentru a doua săptămână consecutiv, informează Reuters.

movies-the-butler-poster

În filmul “The Butler”, Forest Whitaker îl interpretează pe Cecil Gaines, un majordom de culoare care, pe parcursul carierei sale îndelungate, vede succedându-se șapte președinți la Casa Albă, dar a cărui muncă generează o serie de neînțelegeri și dispute cu soția sa, Gloria, interpretată de celebra realizatoare de televiziune Oprah Winfrey. Acest film regizat de Lee Daniels a obținut încasări de 17 milioane de dolari în al doilea său weekend de proiecții în Statele Unite și Canada.

Comedia “Noi suntem familia Miller/ We’re the Millers”, cu Jennifer Aniston, care joacă rolul unei dansatoare de striptease, o femeie cinică implicată într-un caz de contrabandă cu canabis între Mexic și Statele Unite, s-a menținut pe locul al doilea în box office-ul nord-american, cu încasări de 13,5 milioane de dolari.

Pe poziția a treia în box office-ul nord-american se află o premieră, drama fantastică “Instrumente mortale: Orașul oaselor/ Mortal Instruments: City of Bones”, care a avut încasări de 9,3 milioane de dolari. Filmul prezintă povestea unei adolescente newyorkeze care află că este descendenta Vânătorilor de umbre, un clan de tineri războinici pe jumătate îngeri, care încearcă să protejeze lumea de demoni.

Poziția a patra a box office-ului nord-american este ocupată tot de o premieră, comedia “The World’s End”, care a avut încasări de 8,9 milioane de dolari.

Filmul de animație “Avioane/ Planes”, realizat după modelul celebrei animații “Cars”, s-a situat pe locul al cincilea, cu încasări de 8,5 milioane de dolari.

Filmul SF “Elysium”, regizat de cineastul sud-african Neill Blomkamp, a coborât de pe locul al treilea pe al șaselea, cu încasări de 7,1 milioane de dolari. Această superproducție hollywoodiană, cu Matt Damon și Jodie Foster în rolurile principale, transpune lupta de clasă dintre milioane de pământeni săraci rămași pe Terra, devenită în anul 2154 o planetă cu resurse epuizate aproape complet, și clasa super-bogaților, care trăiesc lipsiți de griji pe stația spațială Elysium.

Poziția a șaptea este ocupată de o premieră, un horror cu buget redus intitulat “You’re Next”, care a avut încasări de 7 milioane de dolari.

Filmul SF “Percy Jackson: Sea of Monsters”, cel mai recent din franciza “Percy Jackson”, a coborât două locuri, ajungând pe poziția a opta, cu încasări de 5,2 milioane de dolari. Filmul prezintă noile aventuri ale unui elev american, în realitate fiul lui Poseidon, descrise în romanele scrise de Rick Riordan.

Poziția a noua este ocupată de noul film al lui Woody Allen, comedia “Blue Jasmine”, cu Cate Blanchett în rolul principal, care a avut încasări de 4,3 milioane de dolari.

“Kick-Ass 2″, ai cărui eroi mascați sunt inspirați din revistele de benzi desenate, încheie topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în cinematografele nord-americane, după ce a vândut bilete de 4,2 milioane de dolari.

 

Leave a Comment