ZiarulOval http://ziaruloval.ro Ziar online Ploiesti. Fri, 06 Jul 2018 07:30:54 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.0.24 Kaspersky – persona non grata, inclusiv în Uniunea Europeană http://ziaruloval.ro/kaspersky-persona-non-grata-inclusiv-uniunea-europeana/ http://ziaruloval.ro/kaspersky-persona-non-grata-inclusiv-uniunea-europeana/#comments Fri, 06 Jul 2018 07:30:54 +0000 http://ziaruloval.ro/?p=44941 Kaspersky este acum “persoana non grata” în Uniunea Europeană. Parlamentul European a votat recent o moțiune fără caracter obligatoriu, care urmărește să scape de soluțiile dăunătoare și prezintă antivirusul rus ca fiind “rău intenționat” fără a oferi nici o dovadă. Producătorul antivirusului rus Kaspersky este acum sub focul criticii deputaților europeni. În textul unei moțiuni privind criminalitatea informatică, Parlamentul citează […]

The post Kaspersky – persona non grata, inclusiv în Uniunea Europeană appeared first on ZiarulOval.

]]>
Kaspersky este acum “persoana non grata” în Uniunea Europeană. Parlamentul European a votat recent o moțiune fără caracter obligatoriu, care urmărește să scape de soluțiile dăunătoare și prezintă antivirusul rus ca fiind “rău intenționat” fără a oferi nici o dovadă.

Producătorul antivirusului rus Kaspersky este acum sub focul criticii deputaților europeni. În textul unei moțiuni privind criminalitatea informatică, Parlamentul citează Kaspersky ca pe un software “recunoscut ca fiind rău intenționat“. Cu toate acestea, este vorba de o mișcare care solicită, printre altele, lansarea unui audit major al “software-ului, calculatoarelor, echipamentelor de comunicații și infrastructurii utilizate de instituțiile UE pentru a exclude programele și dispozitivele potențial periculoase“. Kaspersky nu a fost niciodată desemnat oficial ca atare pe continent. S.U.A. a făcut și ea acest pas și acum interzice administrațiile americane să utilizeze soluția antivirus Kaspersky. Dar până acum nu au prezentat dovezi incontestabile.

Pentru protecția datelor personale multă lume apelează la soluția Kaspersky pe mobile. Multe telefoane mobile sunt protejate de posibili viruși. Telefoanele smartphone Samsung sunt foarte bine protejate din acest punct de vedere. Cel mai bun antivirus pentru Android este cel oficial – Google Play Protect.

Firma a fost acuzată timp de mai mulți ani de rolul său în spionajul rusesc. Pentru a continua să-și vândă produsele în străinătate, compania încearcă să părăsească frontierele rusești și să instaleze birouri în Elveția, de exemplu. Dar imaginea firmei este încă foarte afectată. Textul pe care parlamentarii europeni l-au votat solicită instituțiilor UE să profite de criminalitatea informatică și, probabil, să facă această chestiune o competență supranațională, în timp ce aceasta este încă în mare măsură o prerogativă a statelor membre. Cu toate acestea este mai degrabă o bază de lucru și nu se bazează pe dovezi incontestabile dar, faptul că Kaspersky este menționat ca nume întărește ideea că această soluție antivirus nu este de încredere.

Înainte de adoptarea propunerii, guvernul olandez și-a anunțat intenția de a nu mai utiliza soluțiile Kaspersky în administrațiile sale. Cu câteva luni mai devreme, armata franceză a spus că nu o va mai folosi. Această moțiune adoptată de Parlamentul European ar putea determina și alte state să interzică Kaspersky.

Reacția lui Eugene Kaspersky nu a durat mult: “Decizia Parlamentului European încurajează criminalitatea cibernetică în Europa. Nu vreau să fac nimic pentru nu a încuraja mai mult balcanizarea internetului, dar consider că decizia luată în Europa nu îmi lasă de ales decât să iau o acțiune definitivă. Am arătat din când în când că dezvăluim amenințări cibernetice, indiferent de originea sau făptuitorul lor, chiar și în detrimentul nostru. Este o lovitură dură pentru lupta împotriva amenințărilor cibernetice, dar rămânem consecvenți în misiunea noastră – de a salva lumea de criminalitatea cibernetică“.

În consecință, Kaspersky a luat decizia dificilă de a suspenda temporar numeroasele sale colaborări europene în lupta împotriva criminalității cibernetice, inclusiv cu Europol, și subliniază că, deși moțiunea nu este obligatorie, se bazează pe “declarații false“.

The post Kaspersky – persona non grata, inclusiv în Uniunea Europeană appeared first on ZiarulOval.

]]>
http://ziaruloval.ro/kaspersky-persona-non-grata-inclusiv-uniunea-europeana/feed/ 0
UNIREA BIBLIOTECILOR, UN REGAL ÎN CADRUL CONFERINȚEI INTERNAȚIONALE A BIBLIOTECARILOR DE LA BACĂU http://ziaruloval.ro/unirea-bibliotecilor-un-regal-cadrul-conferintei-internationale-bibliotecarilor-de-la-bacau/ http://ziaruloval.ro/unirea-bibliotecilor-un-regal-cadrul-conferintei-internationale-bibliotecarilor-de-la-bacau/#comments Thu, 28 Jun 2018 11:59:22 +0000 http://ziaruloval.ro/?p=44931 Unirea bibliotecilor a fost un prețios eveniment, catalogat ca atare în patrimoniul sufletesc al tuturor bibliotecarilor prezenți la Conferința Internațională ”BIBLIOTECA PUBLICĂ – soluții și perspective în dezvoltarea comunității”, desfășurată la Bacău în perioada 16-19 mai 2018. Organizatorii ediției de primăvară a Conferinței ANBPR – Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România și Biblioteca Județeană ”C. Sturdza” Bacău, […]

The post UNIREA BIBLIOTECILOR, UN REGAL ÎN CADRUL CONFERINȚEI INTERNAȚIONALE A BIBLIOTECARILOR DE LA BACĂU appeared first on ZiarulOval.

]]>
Unirea bibliotecilor a fost un prețios eveniment, catalogat ca atare în patrimoniul sufletesc al tuturor bibliotecarilor prezenți la Conferința Internațională ”BIBLIOTECA PUBLICĂ – soluții și perspective în dezvoltarea comunității”, desfășurată la Bacău în perioada 16-19 mai 2018.

sirna

Organizatorii ediției de primăvară a Conferinței ANBPR – Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România și Biblioteca Județeană ”C. Sturdza” Bacău, în parteneriat cu Societatea Bibliotecarilor Bucovineni din Cernăuți și Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova – au imprimat acestui eveniment profesional o înaltă ținută istorică și identitară. În plin An Centenar al Marii Unirii și cu prilejul sărbătoririi a 125 de ani de bibliotecă publică în Bacău, Conferința bibliotecarilor a constituit un cadru propice strângerii legăturilor dintre provinciile culturale românești și construirii de noi posibilități de colaborare între bibliotecile românești din Româna, Republica Moldova și Ucraina.
De asemenea, după cum sublinia Sorina Stanca, Președintele ANBPR, au fost aduse ”în prim-planul vieții profesionale a bibliotecarilor exemple de bună practică, proiecte și programe în care parteneriatul utilizatori-bibliotecă creează plus-valoare nivelului de bunăstare și civilizație al comunităților locale”. La deschiderea oficială a Conferinței, Dna Sorina Stanca a făcut o pledoarie despre ”curaj” în profesia de bibliotecar, referindu-se la proiectele inițiate de bibliotecari, în multe biblioteci publice din România, și despre care nu se știe datorită modestiei bibliotecarilor. ”Trebuie să ieșim din zona de confort și să arătăm comunității profesionale realizările noastre, să arătăm comunităților pe care le servim că suntem importanți și că facem lucruri bune pentru cei care vin în bibliotecile publice, într-un cuvânt, să avem curaj”, a precizat Sorina Stanca.
O dovadă de curaj este și participarea Bibliotecii Comunale Șirna, județul Prahova la această conferință – reprezentată de Iuliana-Camelia Pîrvu, în calitate de bibliotecar responsabil – și susținerea în plen, în prima zi, a unui material legat de ceea ce înseamnă ”biblioteca verde”, un concept în concordanță cu obiectivele Agendei ONU 2030 pentru dezvoltare durabilă, ilustrat cu un film sugestiv: ”Biblioteca Comunală Șirna crește cetățeni implicați”.
Aceasta, în contextul în care Conferința de la Bacău a prilejuit o gamă variată de comunicări profesionale, ateliere de lucru, acțiuni culturale, cu participarea a 180 de bibliotecari, specialiști în biblioteconomie, parteneri tradiționali ai ANBPR, reprezentanți ai mediului cultural local, dar și personalități ale vieții artistice românești, interesate de domeniul bibliotecilor și de performanțele instituțiilor publice din domeniul culturii. Prima conferință în plen a fost susținută de Prof. Univ. Dr. Hermina Anghelescu de la Wayne State University, Facultatea de Biblioteconomie şi Ştiinţa Informării, Detroit, Michigan, SUA., un specialist de marcă în domeniul biblioteconomic.

sirna3 (1)

În plen și pe secțiuni au fost prezentate peste 50 de comunicări științifice, tratând teme dintre cele mai importante privind prezentul și viitorul bibliotecilor publice, subliniindu-se importanța acestor instituții în dezvoltarea societății, în educația permanentă și în promovarea culturii.
Tot din județul Prahova a mai participat la Conferința de la Bacău și cunoscutul caricaturist român și bibliotecar la Biblioteca Comunală Sângeru, Marian Avramescu. Acesta i-a încântat pe colegii bibliotecari cu portretele pentru care au pozat, realizate și dăruite lor pe întreaga durată a conferinței. Tot el a îmbogățit acest eveniment cu o expoziție de caricatură, la intrarea în Aula ”Moldova” a Universității ”George Bacovia”. Vernisajul acestei expoziții a avut loc pe 17 mai, după deschiderea oficială a Conferinței, moderată magistral de domnul Adrian Jicu, directorul Bibliotecii Județene ”C. Sturdza” Bacău, amfitrionul acestui important eveniment.

sirna4 (1)

Adrian Jicu, nu numai că a impresionat prin profesionalism și spirit organizatoric, dar, alături de Mihai Ceucă, este și autorul unei bijuterii editoriale, cartea ”Între oglinzi paralele: o istorie ilustrată a Bacăului”, lansată cu acest prilej și oferită, cu generozitate, tuturor bibliotecilor prezente la eveniment.
Pentru participanții la Conferință, organizatorii au pregătit surprize culturale speciale, la Teatrul Municipal „Bacovia”, la Sala Ateneu din Bacău, precum și la Casele Memoriale ”George Bacovia” și ”Nicu Enea”. Astfel, am participat la lansarea volumului „Oarecum anacronic”, de Dan Petrușcă, într-un eveniment numit „Pasiunea Poeziei”, unde poeta Nora Iuga și criticul literar Constantin Dram – invitații speciali – au avut intervenții pe sufletul auditoriului. Un moment aparte a fost și recitalul Cvartetului „Consonanțe” , care a alternat, într-un dialog al artelor, cu momentul poetic susținut de actrițele Eliza Noemi-Judeu și Denise Ababei.
În cea de-a doua zi a Conferinței, după susținerea lucrărilor de specialitate în Sala Multimedia a Bibliotecii Județene ”C. Sturdza”, la Sala Ateneu din Bacău au urmat aproape patru ore în compania unor invitaţi de suflet și pe sufletul bibliotecarilor. Solista de muzică populară Sofia Vicoveanca a încântat cu un recital extraordinar de cântece populare şi cu un recital de poezie din creaţiile proprii intitulat „Românește”. A urmat un Florin Piersic așa cum nu l-am văzut niciodată, ce a înflorit pe rând, în ochii celor prezenți lacrimi de bucurie și de nostalgie și ropote nesfârșite de aplauze. Numindu-se el însuși ”Bibliotecarul Florin”, l-am citit și l-am simțit așa, vibrând la unison cu năzuințele noastre, până în străfundul inimilor bibliotecari români. Recitalul „Florin Piersic… pur şi simplu” a dezvăluit talentul polivalent al actorului colosal și darul lui de a-i uni într-o simțire pe toți cei ce gândesc, grăiesc și scriu în limba română.
În această atmosferă, bucuria serii a culminat cu Unirea Bibliotecilor, semnându-se un acord de colaborare între asociațiile de bibliotecari din România, Republica Moldova și Ucraina.
Deși agenda evenimentului a fost plină, nu am avea cum să spunem că vreuna dintre activități a prisosit. Toate acțiunile profesionale, culturale și identitare înscrise pe agenda Conferinței la care am participat au fost de înaltă ținută culturală și profesională, motiv pentru care îi felicit pe organizatori și pe gazde.
Un moment important al Conferinței a fost reprezentat de Ședințele Biroului Executiv și al Consiliului de Conducere al ANBPR și alegerea, în cadrul Adunării Generale Extraordinare a ANBPR, a doi reprezentanți care să facă parte din Comisia Națională a Bibliotecilor. Au fost propuși și votați în unanimitate Sorina Stanca, Președintele ANBPR și Liviu-Iulian Dediu, Vicepreședintele ANBPR.
Conferința Internațională a Bibliotecarilor de la Bacău a fost, pentru patru zile, un teritoriu de lumină în care a avut loc întâlnirea și reîntâlnirea cu colegii bibliotecari din spațiul cultural românesc, locul în care s-au împărtășit experiențe profesionale, s-au consolidat prietenii, s-au regăsit acei oameni de noblețe, care știu să dăruiască semenilor, comunității, din preafrumosul sufletului și al muncii lor: bibliotecarii.
Iuliana-Camelia Pîrvu

The post UNIREA BIBLIOTECILOR, UN REGAL ÎN CADRUL CONFERINȚEI INTERNAȚIONALE A BIBLIOTECARILOR DE LA BACĂU appeared first on ZiarulOval.

]]>
http://ziaruloval.ro/unirea-bibliotecilor-un-regal-cadrul-conferintei-internationale-bibliotecarilor-de-la-bacau/feed/ 0
O nouă identitate, același concurs de succes ce antrenează la start cei mai talentați copii din țară http://ziaruloval.ro/o-noua-identitate-acelasi-concurs-de-succes-ce-antreneaza-la-start-cei-mai-talentati-copii-din-tara/ http://ziaruloval.ro/o-noua-identitate-acelasi-concurs-de-succes-ce-antreneaza-la-start-cei-mai-talentati-copii-din-tara/#comments Thu, 28 Jun 2018 11:54:33 +0000 http://ziaruloval.ro/?p=44927 Școala de Film și Televiziune pentru Copii Micile Vedete a readus în atenția elevilor pasionați de lumea fascinantă a filmului Concursul Național de Filme pentru Copii. Ajuns la a 3-a ediție, formatul de succes a adus și câteva inovații. Cu o nouă imagine și un nume fresh, FilmStars a reușit să unească la start peste 300 de copii dornici să-și […]

The post O nouă identitate, același concurs de succes ce antrenează la start cei mai talentați copii din țară appeared first on ZiarulOval.

]]>
Școala de Film și Televiziune pentru Copii Micile Vedete a readus în atenția elevilor pasionați de lumea fascinantă a filmului Concursul Național de Filme pentru Copii. Ajuns la a 3-a ediție, formatul de succes a adus și câteva inovații. Cu o nouă imagine și un nume fresh, FilmStars a reușit să unească la start peste 300 de copii dornici să-și prezinte creațiile video în fața publicului național.

FilmStars (1)

„ Pentru că ne dorim să creștem de la an la an, am ascultat sugestiile copiilor și ale cadrelor didactice ce au coordonat echipele și această ediție a venit cu un nou regulament și noi norme de jurizare mai transparente și care au dat ocazia copiilor cu adevărat talentați să iasă în evidență. Acest concurs este o adevărată pepinieră de talente. Elevii din Pitești, Câmpina, Craiova, Râmnicu Vâlcea și București au fost, pentru câteva zile, în atenția mediului on-line și lucrările lor au putut fi urmărite și apreciate pe Youtube. Practic, am descoperit noi regizori, scenariști, cameramani și actori, adică Micile Vedete de mâine”, a declarat Ariana Pendiuc, directorul și fondatorul Școlii Micile Vedete.
Tema acestei ediții a avut în prim plan prietenia, prietenia adevărată clădită pe valori și principii ce trebuie insuflate copiilor incă de mici. Pornind de la filmul „Trădarea” disponibil gratuit pe platforma online de filme pentru copii Clubul Micile Vedete (www.club.micilevedete.ro), peste 300 de copii s-au organizat în echipe de filmare adevărate și au realizat propriile producții. Astfel, ei au folosit tehnologia actuală (telefoane, tablete) într-un scop educativ și au creat filme cu si pentru copii.
Juriul din acest an al Concursului Național de Filme pentru Copii – FilmStars a avut o misiune dificilă în a alege câștigătorii. Totuși, cu o idee originală și un joc actoricesc bun, au reușit să se distingă elevii echipei D-Act de la Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu” din București. Aceștia au fost urmăriți la mică distanță de Rainbow (București), Steluțele (Râmnicu Vâlcea), Prietenii fantastici (București), Kidstar (Câmpina), Actorii (Craiova).

Toți copiii participanți au primit diplome și premii în cadrul galelor de premiere organizate în orașele lor.
Școala Micile Vedete și Univer nu se opresc aici. Prin concursul FilmStars vor continua să promoveze educația non-formală prin film și actorie în rândul celor mici.
„Suntem susținătorii educației de calitate și considerăm că într-o lume sufocată de metode și practici de predare prăfuite este nevoie de o nouă abordare și de o educație bazată pe copil și pe nevoile acestuia, metode adaptate vremurilor ce nu așteaptă pe nimeni din urmă. Suntem într-o continuă dezvoltare și asta trebuie să înțelegem.”, a declarat Ema Pendiuc, producătorul filmelor pntru copii realizate de Școala Micile Vedete.
Mai multe detalii despre acest proiect puteți urmări pe www.club.micilevedete.ro.

Univer, partenerul care a înțeles nevoia unei inițiative non-formale în educația și pe placul celor mici a fost alături de noi și în acest an. Sloganul Univer “Noi am ales calitatea! Voi?” nu se rezumă doar la a oferi produse de calitate și pline de gust desăvârșit ci este și un drum de urmat și o conduită ce ar trebui să se regăsească în activitatea de zi cu zi. Un proces educațional de calitate este cheia pentru un viitor mai bun.

***
Despre Școala de Film și Televiziune pentru Copii „Micile Vedete”

Școala de Film și Televiziune pentru Copii „Micile Vedete” (www.micilevedete.ro) este un proiect educațional nonguvernamental, unic în România, care se adresează exclusiv copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, oferind instrumente de dezvoltare personală și inteligență emoțională prin intermediul a trei discipline inovatoare, special create și adaptate: Tehnică de filmare, Interpretare și Dicție pentru copii.
La 7 ani de la înființare, Școala „Micile Vedete” se mândrește cu un portofoliu de 25 de filme de scurt metraj pentru copii, majoritatea cu teme educative, care au avut importante participări la festivalurile de film pentru copii din Europa, Statele Unite, Orientul Mijlociu, Asia și Australia, dar și peste 40 de apariții ale copiilor în spoturi publicitare, sociale și filme de lung metraj. Dovada seriozității și calității acestui proiect este dată și de selecționarea la Festivalul de Film de la Cannes, în 2015, 2014, 2012, 2011 și 2010 a filmelor realizate de Școala Micile Vedete, „Mașina de făcut teme”, „Aventurile Micilor Vedete în parc“, “Micile Vedete descoperă secretul magneților”, „Micile Vedete la Școală”, „Micile Vedete la țară”.

Despre Univer
Sloganul Univer, “Noi am ales calitatea! Voi?”, este promisiunea noastră, aceea de a oferi permanent calitate și gust. Cu Univer, condimentele îmbogățesc fiecare bucătărie, dar și viața, zi de zi.
Dorim ca produsele Univer să se remarce prin calitate și gust.
De asemenea susținem și promovăm un stil de viață sănătos, cu produse fără E-uri și alergeni, adresate în special copiilor.
Vrem să facem o diferență în societate și să ne implicăm în educația nutriționala a copiilor, adolescenților, dar și a adulților.

The post O nouă identitate, același concurs de succes ce antrenează la start cei mai talentați copii din țară appeared first on ZiarulOval.

]]>
http://ziaruloval.ro/o-noua-identitate-acelasi-concurs-de-succes-ce-antreneaza-la-start-cei-mai-talentati-copii-din-tara/feed/ 0
Vânzările de smartphone-uri au scăzut pentru prima dată în 2017 http://ziaruloval.ro/vanzarile-de-smartphone-uri-au-scazut-pentru-prima-data-2017/ http://ziaruloval.ro/vanzarile-de-smartphone-uri-au-scazut-pentru-prima-data-2017/#comments Fri, 01 Jun 2018 11:59:28 +0000 http://ziaruloval.ro/?p=44920 2017 a fost primul an în care vânzările de telefoane smartphone nu au crescut, potrivit studiului de piață anual al lui Mary Meeker, Internet Trends report. Vânzările au scăzut de fapt cu 0,5% față de 2016, după cum a remarcat International Data Corporation (IDC) în februarie. În 2016, vânzările au fost relativ “călduțe”, cu o creștere anuală de doar 2%, […]

The post Vânzările de smartphone-uri au scăzut pentru prima dată în 2017 appeared first on ZiarulOval.

]]>
2017 a fost primul an în care vânzările de telefoane smartphone nu au crescut, potrivit studiului de piață anual al lui Mary Meeker, Internet Trends report. Vânzările au scăzut de fapt cu 0,5% față de 2016, după cum a remarcat International Data Corporation (IDC) în februarie. În 2016, vânzările au fost relativ “călduțe”, cu o creștere anuală de doar 2%, însă această scădere din 2017 este semnificativă.

Privind vânzările de smartphone-uri, telefoanele cu sistemele de operare Android și iOS au fost pe primele locuri la mare distanță de toate celelalte sisteme de operare mobile. Smartphone-uri ca Samsung Galaxy S8 și S8+, Galaxy Note 8 și alte telefoane din portofoliul Samsung au fost printre cele mai vândute, dar și Google Pixel sau Apple iPhone au avut vânzări semnificative, chiar dacă nu la cotele scontate.

Portivit informațiilor publicate de site-ul The Verge, în ciuda prețului în creștere al dispozitivelor de vârf de astăzi, prețul mediu de vânzare al unui smartphone a scăzut constant în decursul anilor. Pe măsură ce tot mai multă lume are acum telefoane inteligente, creșterea a stagnat. În mod similar, creșterea utilizării internetului a crescut doar cu 7% în 2017, în comparație cu o creștere de 12% în 2016.

Mai multe persoane accesează internetul mai mult ca niciodată, în medie aproximativ 5,9 ore pe zi și navighează pe mobil, indicând faptul că ei țin la modele mai vechi de telefoane în loc să cumpere altele noi. Consumatorii nu sunt stimulați să cumpere telefoane noi atunci când aproape toate de pe piață arată asemănător și piața este saturată cu telefoanele utilizate în stare bună. Companiile producătoare de smartphone-uri se pot diferenția acum prin publicitate, în loc să încerce să câștige clienți cu dispozitive mai bine dotate.

În timp ce declinul industriei smartphone-urilor nu este ceva nou, raportul lui Meeker mai scoate în evidență  modul în care oamenii accesează acum internetul și oferă alte analize cum ar fi numirea celor mai importante 20 de companii de internet din lume. În prezent, China găzduiește nouă dintre cele mai mari companii de internet din lume, în timp ce Statele Unite au 11. În urmă cu cinci ani, China avea două companii și Statele unite au avut nouă companii. Alibaba, cea mai mare companie din China este a șasea companie din lume, urmată de Tencent.

The post Vânzările de smartphone-uri au scăzut pentru prima dată în 2017 appeared first on ZiarulOval.

]]>
http://ziaruloval.ro/vanzarile-de-smartphone-uri-au-scazut-pentru-prima-data-2017/feed/ 0
Editura Corint – Lansare album Regele Mihai I. Loial tuturor http://ziaruloval.ro/editura-corint-lansare-album-regele-mihai-loial-tuturor/ http://ziaruloval.ro/editura-corint-lansare-album-regele-mihai-loial-tuturor/#comments Wed, 30 May 2018 10:41:22 +0000 http://ziaruloval.ro/?p=44913 Grupul Editorial Corint vă invită miercuri, 30 mai, ora 18:00, în foaierul Ateneului Român, la lansarea albumului „Regele Mihai I. Loial tuturor”, un volum de excepție ce conține fotografii de la ceremoniile ocazionate de înmormântarea Regelui Mihai I al României, din 16 decembrie 2017. Regele Mihai I_prezentare2 Evenimentul va avea loc în prezența membrilor Familiei Regale a României. Vor lua […]

The post Editura Corint – Lansare album Regele Mihai I. Loial tuturor appeared first on ZiarulOval.

]]>
Grupul Editorial Corint vă invită miercuri, 30 mai, ora 18:00, în foaierul Ateneului Român, la lansarea albumului „Regele Mihai I. Loial tuturor”, un volum de excepție ce conține fotografii de la ceremoniile ocazionate de înmormântarea Regelui Mihai I al României, din 16 decembrie 2017.

gecorint

Regele Mihai I_prezentare2

Evenimentul va avea loc în prezența membrilor Familiei Regale a României.
Vor lua cuvântul:
*Andrei Dimitriu – Directorul Filarmonicii Naționale „George Enescu”
*Georgeta Filitti – Istoric
*Camelia Csiki – Jurnalistă și realizatoare a emisiunii Ora Regelui
*Ana Antonescu – Director editorial Editura Corint
*Ion Tucă – Directorul Casei Majestății Sale

Ilustrațiile fac parte din proiectul „Fotografii pentru Rege”, inițiat de domnul Ion Tucă, Directorul Casei Majestății Sale și domnul Gelaledin Nezir, General Maior (r), Director de cabinet al Ministrului Apărării Naționale.

Fotografiile sunt însoțite de textul minuțios conceput de doamna Csiki Camelia, jurnalistă și realizatoare a emisiunii Ora Regelui, de la TVR1.

The post Editura Corint – Lansare album Regele Mihai I. Loial tuturor appeared first on ZiarulOval.

]]>
http://ziaruloval.ro/editura-corint-lansare-album-regele-mihai-loial-tuturor/feed/ 0
Grupul Editorial Corint la Salonul Internațional de Carte Bookfest, ediția a XIII-a http://ziaruloval.ro/grupul-editorial-corint-la-salonul-international-de-carte-bookfest-editia-xiii/ http://ziaruloval.ro/grupul-editorial-corint-la-salonul-international-de-carte-bookfest-editia-xiii/#comments Wed, 30 May 2018 10:26:52 +0000 http://ziaruloval.ro/?p=44910 Grupul Editorial Corint vă invită la ediția a XIII-a a Salonului Internațional de Carte Bookfest, care se va desfășura în perioada 30 mai-3 iunie, în pavilionul B2 de la Romexpo (Bulevardul Mărăști, nr 65-67, București). Intrarea este liberă. Bookfest reprezintă acel moment al anului în care sunt lansate cele mai așteptate titluri, iar acest an nu face excepție. V-am pregătit […]

The post Grupul Editorial Corint la Salonul Internațional de Carte Bookfest, ediția a XIII-a appeared first on ZiarulOval.

]]>
Grupul Editorial Corint vă invită la ediția a XIII-a a Salonului Internațional de Carte Bookfest, care se va desfășura în perioada 30 mai-3 iunie, în pavilionul B2 de la Romexpo (Bulevardul Mărăști, nr 65-67, București).
Intrarea este liberă.

33434820_1713553965405076_5114165022754340864_o

Bookfest reprezintă acel moment al anului în care sunt lansate cele mai așteptate titluri, iar acest an nu face excepție. V-am pregătit lansări cu invitați deosebiți, ateliere de storytelling pentru copii, piese de teatru interactiv, lecturi publice, tombole și concursuri cu premii-surpriză de la partenerii noștri.

Vedete ediției le reprezintă două titluri importante care întregesc portofoliul Grupului Editorial Corint: albumul Regele Mihai I. Loial tuturor, cu ilustrații ce fac parte din proiectul „Fotografii pentru Rege” și volumul Coreea de Nord. Între fascinație și teroare, scris de Loretta Napoleoni, care va fi în București pentru o dublă lansare a volumului (duminică, ora 13:00, la standul Corint de la Romexpo și ora 18:00 la Librăria Pavesiana).

REDUCERILE pregătite pentru pasionații cititului sunt pe măsura așteptărilor, iar Ziua Copilului este sărbătorită cu mare fast la standul Corint Junior. Astfel, în primele două zile ale târgului (miercuri, 30 mai si joi, 31 mai) veți putea beneficia de o reducere de 50% la orice titlu din colecțiile Corint. Iar vineri, 1 iunie, toate titlurile de la Corint Junior vor putea fi achiziționate la jumătate de preț!

Programul evenimentelor:

Grupul Editorial Corint v-a pregătit o mulțime de evenimente inedite, lansări de carte și ateliere pentru copii, la cea de-a XIII-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest, care se va desfășura în perioada 30 mai-3 iunie, la Romexpo.

MIERCURI, 30 mai, ora 11:00: „Călătoriile lui Robin” de Ken și Angie Lake (Corint Junior). Punem la cale o călătorie prin cele mai frumoase orașe din lume, printr-un quiz interactiv, alături de Lungu Geanina, urmat de concurs cu premii-surpriză de la Da Vinci Kids.

Detalii aici: https://www.facebook.com/events/241566809726824/

JOI, 31 mai, ora 11:00: „Pe cuvânt de șoricel” de James Patterson și Chris Grabenstein (Corint Junior). Actrița Cristina Găvruş a pregătit un super atelier de storytelling pornind de la povestea șoricelului Isaia.

Detalii aici: https://www.facebook.com/events/582801818758296/

VINERI, 1 iunie, ora 11:00: „Ina și ariciul Pit. Aventuri în aparatul de fotografiat al bunicului”, volumul 2 de Radu Țuculescu (Corint Junior). După succesul primului volum, autorul Radu Tuculescu revine cu volumul al doilea din seria aventurilor Inei. Ne vom bucura împreună de povești savuroase din spatele cărții și de o piesă de teatru interactiv pregătită de Compania de Teatru Interactiv Pantalone.
Moderator: Flori Mihalache, Director PR Editura Corint

Detalii aici: https://www.facebook.com/events/399686610512665/

VINERI, 1 iunie, ora 13:00: „Timpul Chinei” (Corint Books) și „Povestea ceaiului” (Corint Books)
Lansare de carte, urmată de o sesiune de autografe și o ceremonie tradițională a ceaiului chinezesc. Parteneri: Demmers Teehaus
Invitați: Dan Tomozei – jurnalist
Luminița Bălan – prof. univ. dr. Universitatea din București
Marina Almasan – realizatoare de televiziune
Moderator: Ana Antonescu, Director editorial Editura Corint

Detalii aici: https://www.facebook.com/events/218487748748574/

VINERI, 1 iunie, ora 15:00: „Poveștile Peleșului”, ediția a doua
de Carmen Sylva (Istorie cu blazon). Volum îngrijit de Silvia Irina Zimmermann
Invitați: Silvia Irina Zimmermann – istoric literar
Alina Pavelescu – istoric
Nona Rapotan – coordonatoarea platformei Bookhub.ro
Moderator: Ana Antonescu, Director editorial Editura Corint

Detalii aici: https://www.facebook.com/events/1547724798867991/

VINERI, 1 iunie, ora 17:00: Album „Regele Mihai I. Loial tuturor”
Ilustrații din proiectul „Fotografii pentru Rege”
Invitați: Csiki Camelia – jurnalistă și realizatoare a emisiunii „Ora Regelui”
Ion Tuca – Directorul Casei Majestății Sale
Gelaledin Nezir – General Maior (r), Directorul de Cabinet al Ministrului Apărării Naționale
Evenimentul are loc în prezența ASR Principesa Maria a României.
Moderator: Ana Antonescu, Director editorial Editura Corint

Detalii aici: https://www.facebook.com/events/202490567228756/

SÂMBĂTĂ, 2 iunie, ora 11:00: „În natură. Jocuri și activități de explorator” de Alice James și Emily Bone. Organizația Națională Cercetașii României, cu ajutorul a două centre locale (Sfânta Tereza și Dimăncescu), pun la cale un super atelier: „Descoperim natura împreună”.

Detalii aici: https://www.facebook.com/events/2038784432822198/

SÂMBĂTĂ, 2 iunie, ora 13:00: „Kiseleff 10. Fabrica de scriitori” de Marin Ioniță
Invitați: Ion M. Ionita – jurnalist și redactor-șef Revista Historia
Excelența Sa Adrian Cioroianu, ambasadorul României la UNESCO
Alex. Ștefănescu – critic literar și scriitor
Moderator: Florin-Razvan Mihai – redactor-coordonator al colecției Corint Istorie Autori Români

Detalii aici: https://www.facebook.com/events/209781116417201/

SÂMBĂTĂ, 2 iunie, ora 15:00 – Festivitatea de Premiere a Concursului Național de Creație Corint Junior

SÂMBĂTĂ, 2 iunie, ora 18:00: „Ultimul an din viața Elenei Ceaușescu. Agenda Tovarășei în 1989” de Lavinia Betea
Lansare de carte și sesiune de autografe
Invitați: Lavinia Betea – autor și coordonator al colecției Corint Istorie
Stelian Tanase – scriitor și istoric
Raluca Rogojina – jurnalistă TVR
Moderator: Florin-Razvan Mihai – redactor-coordonator al colecției Corint Istorie Autori Români

Detalii aici: https://www.facebook.com/events/620491041654862/

DUMINICĂ, 3 iunie, ora 11:00: Colecția Smart Age: „Lâmâi, cărți și prieteni” de Jo Cotterill, „Lista lui Sputnik, cățelul extraterestru” de Frank Cottrell Boyce și „Ne vedem în Cosmos, prieteni!” de Jack Cheng.
Invitați: Nona Rapotan – coordonatoarea colecției Smart Age
Florin Iaru – critic literar
Dariana Muntean – booktuber Dariana Citeste
Moderator: Flori Mihalache, Director PR Editura Corint

Detalii aici: https://www.facebook.com/events/576189656089592/

DUMINICĂ, 3 iunie, ora 13:00: „Coreea de Nord. Între fascinație și teroare” de Loretta Napoleoni
Lansare de carte și sesiune de autografe
Invitați: Loretta Napoleoni – ENGLISH – economistă și jurnalistă
Lavinia Betea – coordonator al colecției Corint Istorie
Ion M. Ionita – jurnalist și redactor-șef Revista Historia
Marius Oprea – istoric și eseist
Moderator: Florin-Razvan Mihai – redactor-coordonator al colecției Corint Istorie Autori Români

Detalii aici: https://www.facebook.com/events/330415870821139/

DUMINICĂ, 3 iunie, ora 15:00: „Regina Maria. Însemnări din ultima parte a vieții (martie 1937-iulie 1938)”, volum editat de Sorin Cristescu
Invitați: Sorin Cristescu – lect. univ. dr.
Georgeta Filitti – istoric
Filip-Lucian Iorga-Bărbulescu – coordonatorul colecției Istorie cu blazon
Moderator: Ana Antonescu – Director editorial Editura Corint

Detalii aici

Vă așteptăm la #bookfest13!

The post Grupul Editorial Corint la Salonul Internațional de Carte Bookfest, ediția a XIII-a appeared first on ZiarulOval.

]]>
http://ziaruloval.ro/grupul-editorial-corint-la-salonul-international-de-carte-bookfest-editia-xiii/feed/ 0
Samsung Galaxy S8 un smartphone mai bun pe zi ce trece http://ziaruloval.ro/samsung-galaxy-s8-un-smartphone-mai-bun-pe-zi-ce-trece/ http://ziaruloval.ro/samsung-galaxy-s8-un-smartphone-mai-bun-pe-zi-ce-trece/#comments Sat, 12 May 2018 11:45:21 +0000 http://ziaruloval.ro/?p=44903 Prezentat în martie 2017 și pus în vânzare în aprile, Samsung Galaxy S8 ține în continuare steagul sus și este unul dintre cele mai bune smartphone-uri existente pe piață. Prețul lui Galaxy S8 a scăzut destul de mult după lansarea pe piață a lui Galaxy Note 8 anul trecut la IFA 2017 Berlin și a celor două Samsung Galaxy S9 […]

The post Samsung Galaxy S8 un smartphone mai bun pe zi ce trece appeared first on ZiarulOval.

]]>
Prezentat în martie 2017 și pus în vânzare în aprile, Samsung Galaxy S8 ține în continuare steagul sus și este unul dintre cele mai bune smartphone-uri existente pe piață. Prețul lui Galaxy S8 a scăzut destul de mult după lansarea pe piață a lui Galaxy Note 8 anul trecut la IFA 2017 Berlin și a celor două Samsung Galaxy S9 și Galaxy S9+ în acest an.

Firma de cercetare de piață Strategy Analytics a prezentat cifre mai mult decât elocvente despre cele mai bine vândute smartphone-uri din lume din 2017 iar Galaxy S8 are partea leului. Nu este de mirare că smartphone-ul pilot Galaxy S8 se vinde ca pâinea caldă, ne-am lămurit pe deplin de calitățile sale și trebuie să recunoaștem că Samsung a făcut o treabă excelentă cu Galaxy S8. Rezultatele făcute publice arată că Samsung Galaxy S8 și S8+ au depășit vânzările celor două Galaxy S7 și S7 Edge în aproape toate țările.

Ca o recunoaștere a siguranței lor, telefoanele inteligente de înaltă definiție Galaxy S8 și S8+ au primit certificarea pentru uz clasificat în SUA. Acest lucru înseamnă că aceste dispozitive satisfac standarde riguroase de siguranță pentru a menține în siguranță informațiile clasificate necesare agențiilor și departamentelor federale, precum și a unor industrii și sectoare foarte sensibile din SUA.

Galaxy S8 a fost cel mai premiat smartphone al anului 2017. Mobile World Congress Shanghai 2017, a acordat premiul „Best Smartphone” pentru Samsung Galaxy S8.

Într-un top realizat de Consumer Reports în rândul utilizatorilor de smartphone-uri din Statele Unite anul trecut, Samsung domină copios primele trei locuri, în frunte Samsung Galaxy S8. Galaxy S8 a fost declarat cel mai bun smartphone al anului 2017, la ceremonia Mobile Choice Consumer Awards, organizată anual de către site-ul cunoscutul site TechRadar. Un premiu prestigios care recompensează eforturile companiei Samsung din domeniul telefoniei mobile, companie care a primit de asemenea premiul pentru cel mai bun producător. Este al șaptesprezecelea an consecutiv când se organizează această manifestare.

Chiar dacă are mai mult de un an vechime Galaxy S8 este foarte actual. Acesta are un ecran de 5,8 inch, Super AMOLED, un procesor Samsung Exynos 8895 Octa-core, 4 GB RAM și 64 GB memorie internă extensibilă cu un microSD până la 400 GB. Sistemul de operare este actualizat cu Android 8.0 Oreo, camere foto de 12 MP spate și 8 MP față și o baterie de 3.000 mAh.

Super dotat cu tot felul de senzori cum ar fi: scaner de iris, de amprente, accelerometru, gyroscop, senzor de proximitate, busolă, barometru și ritm cardiac. Are GPS cu A-GPS, GLONASS, GALILEO și BDS.

Inutil să mai spunem că Samsung Galaxy S8 este un smartphone pe care îl recomandăm din toată inima.

The post Samsung Galaxy S8 un smartphone mai bun pe zi ce trece appeared first on ZiarulOval.

]]>
http://ziaruloval.ro/samsung-galaxy-s8-un-smartphone-mai-bun-pe-zi-ce-trece/feed/ 0
Micile Vedete au „savurat” lansarea noului film „DetectiFEL” http://ziaruloval.ro/micile-vedete-au-savurat-lansarea-noului-film-detectifel/ http://ziaruloval.ro/micile-vedete-au-savurat-lansarea-noului-film-detectifel/#comments Mon, 23 Apr 2018 08:35:49 +0000 http://ziaruloval.ro/?p=44895 Pe 29 martie, într-o atmosferă de gală, a fost lansat în Premieră filmul „DetectiFEL”, cea mai recentă producție românească pentru copii. Evenimentul s-a desfășurat în prezența a peste 400 de invitați la cinematograful Movieplex, din Plaza Romania. Toți protagoniștii filmului, care au vârste între 6 și 12 ani, au pășit cu mare emoție, alături de familiile și susținătorii lor pe […]

The post Micile Vedete au „savurat” lansarea noului film „DetectiFEL” appeared first on ZiarulOval.

]]>
Pe 29 martie, într-o atmosferă de gală, a fost lansat în Premieră filmul „DetectiFEL”, cea mai recentă producție românească pentru copii. Evenimentul s-a desfășurat în prezența a peste 400 de invitați la cinematograful Movieplex, din Plaza Romania. Toți protagoniștii filmului, care au vârste între 6 și 12 ani, au pășit cu mare emoție, alături de familiile și susținătorii lor pe Covorul rosu. Ei sunt absolvenți ai Școlii de Film și Televiziune pentru Copii “Micile Vedete” (www.micilevedete.ro) și au învățat actorie de film în cadrul acestui proiect educațional nonguvernamental, unic în România, ce promovează tinerele talente și cinematografia de calitate pentru copii.

Premiera DetectiFEL (1)

“DetectiFEL” este al optulea episod din seria cu detectivi produsă de Școala Micile Vedete. Începutul acțiunii este cât se poate de savuros și …gustos, întrucât personajul principal din film, Detectivel, interpretat cu iscusință de Matei Burgui (12 ani), primește cadou de ziua lui, de la un Chef celebru, un fel de mâncare special, care … aproape ca îi poartă numele: DetectiFEL. Iar el, gurmand din fire … aproape că îl mănâncă. Asta, dacă după doar câteva înghițituri, n-ar fi căzut secerat de durere direct pe podea. Să fie oare Detectivel bolnav? Chef-ul este de vină? Sau vreun ingredient din mâncare i-a provocat o alergie suspectă? Iată tot atâtea piste, câți colegi de nădejde are Detectivel în echipa sa: Alexia (Andrei Alexia Maria, 12 ani) , Silviu (Silviu Ciuperca, 11 ani) și Erika (Erika Ranteș, 10 ani). Și, în plus, o gașcă întreagă de copii sau mai bine zis, actori talentați, care fac deliciul unor căutari cu peripeții, contracronometru, pentru a afla adevărul.

Premiera DetectiFEL (7)

Înființată de surorile Ariana Pendiuc (regizorul filmului) și sora sa, Ema Pendiuc (producătorul filmului) Școala Micile Vedete are în palmares nu mai puțin de 26 de filme pentru copii, dintre care 5 au fost selecționate și au participat la Festivalul de Film de la Cannes. Anul acesta ele aduc și o noutate. De data aceasta pentru părinți, respectiv adulți. Primul CURS de VIDEO & PUBLIC SPEAKING, cu aplicație practică în vlogging de business, ce va avea loc în luna mai.

Premiera DetectiFEL (3)

După 8 ani de rezultate excepționale, în care Micile Vedete au purtat cu mândrie numele României pe tot mapamondul, la cele mai mari festivaluri de film din lume, a venit rândul publicului român să aplaude la scenă deschisă prestația acestor copii talentați. Iar oamenii și brand-urile de o reală valoare, care au înțeles să sprijine educația și cinematografia de calitate, le-au oferit premii: Parteneri Gold: Giusto, Univer România, Graco-ErFi Kids, Antalis, Artesana, Patiline, Solaris, Untdelemn de la Bunica, Reserved; Parteneri Strategici: Bucovina, Cofetaria Ina, Maspex – Tymbark, Movieplex, Plaza Romania, Artist Party; Parteneri educaționali: Primaria Sectorului 1, Primaria Sectorului 3, Primaria Sectorului 6; Parteneri: Victor Print, Top Production, Pizza Hut, Aquila, Zewa, Corint Junior, Moritz Eis, Feleacul, Eti, Essity, Cherhana 23, Food Vibe; Parteneri media: Agerpres, Radio Romania 3net “Florian Pitiș”, Caleaeuropeana.ro, MovieNews.ro, Stiripentrucopii.ro, LiteraturaCopii.ro, Observatorul Cultural, CineFan.ro, Ziarul Oval, RomaniaPozitiva.ro, SfatulParintilor.ro, Anidescoala.ro.

Premiera DetectiFEL (6)

Școala de Film și Televiziune pentru Copii „Micile Vedete” este un proiect educațional nonguvernamental, unic în România, care se adresează exclusiv copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, oferind instrumente de dezvoltare personală și inteligență emoțională prin intermediul a trei discipline inovative, special create și adaptate copiilor: Tehnică de filmare, Interpretare și Dicție pentru copii. La 8 ani de la înființare, Școala „Micile Vedete” se mândrește cu un portofoliu de 26 de filme pentru copii, majoritatea cu teme educative, dintre care 5 au fost selecționate și au participat la Festivalul de Film de la Cannes (2010, 2011, 2012, 2014, 2015), dar și la alte festivaluri internaționale din Europa, Statele Unite, Orientul Mijlociu, Asia și Australia. Școala „Micile Vedete” este membră a Centrului Internațional al Filmului pentru Copii și Tineri – CIFEJ, înființat de UNESCO.

The post Micile Vedete au „savurat” lansarea noului film „DetectiFEL” appeared first on ZiarulOval.

]]>
http://ziaruloval.ro/micile-vedete-au-savurat-lansarea-noului-film-detectifel/feed/ 0
ISU – controale de prevenire http://ziaruloval.ro/isu-controale-de-prevenire/ http://ziaruloval.ro/isu-controale-de-prevenire/#comments Mon, 23 Apr 2018 08:05:18 +0000 http://ziaruloval.ro/?p=44893 În săptămâna 16 – 22 aprilie 2018, Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Șerban Cantacuzino” al județului Prahova a desfăşurat 18 acţiuni de control și activităţi de îndrumare şi control pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor, la operatori economici și instituţii. Pe timpul verificărilor au fost depistate 147 încălcări ale normelor de […]

The post ISU – controale de prevenire appeared first on ZiarulOval.

]]>
În săptămâna 16 – 22 aprilie 2018, Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Șerban Cantacuzino” al județului Prahova a desfăşurat 18 acţiuni de control și activităţi de îndrumare şi control pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor, la operatori economici și instituţii.

interventii_isu

Pe timpul verificărilor au fost depistate 147 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care 62 au fost înlăturate pe timpul desfășurări acestor acțiuni. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul Inspecţiei de prevenire a aplicat un număr total de 162 de sancţiuni, cuprinzând 93 avertismente şi 54 amenzi, în cuantum de 223.000 lei.
Cu ocazia controalelor, au fost organizate şi desfăşurate 25 exerciţii în caz de incendiu, cu 423 participanți, precum și 25 instruiri cu personalul cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă de la localităţi, operatori economici şi instituţii.

În această perioadă, personalul Inspecţiei de Prevenire a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Șerban Cantacuzino” al județului Prahova a continuat să desfășoare, la nivelul întregului județ, acţiuni de informare preventivă aferente campaniilor “Nu tremur la cutremur” „F.O.C. – Flăcările Omoară Copii” și “RISC”, campanii ce vizează transmiterea către populație a informațiilor corecte privind modul de comportare în cazul producerii unui cutremur, respectiv a informațiilor ce urmăresc reducerea incidentelor de natura incendiilor, exploziilor etc., care sunt cauzate de improvizaţii la instalaţiile de gaze naturale şi electrice, precum şi de coşuri de fum necurăţate.

The post ISU – controale de prevenire appeared first on ZiarulOval.

]]>
http://ziaruloval.ro/isu-controale-de-prevenire/feed/ 0
Aparitie noual a Editurii Corint. “Erori in folosirea semnelor de punctuatie si de ortografie in limbajul cotidian” de Ilie-Stefan Radulescu. http://ziaruloval.ro/aparitie-noual-editurii-corint-erori-folosirea-semnelor-de-punctuatie-si-de-ortografie-limbajul-cotidian-de-ilie-stefan-radulescu/ http://ziaruloval.ro/aparitie-noual-editurii-corint-erori-folosirea-semnelor-de-punctuatie-si-de-ortografie-limbajul-cotidian-de-ilie-stefan-radulescu/#comments Fri, 20 Apr 2018 05:17:30 +0000 http://ziaruloval.ro/?p=44890 Editura Corint vă prezintă un titlu necesar în biblioteca fiecăruia, elev sau adult: Erori în folosirea semnelor de punctuație și de ortografie în limbajul cotidian de Ilie-Ștefan Rădulescu. Într-o societate în care limbajul are o dinamică extrem de puternică, este necesară prezența unui volum plin de exemple din viața cotidiană, pentru a sublinia importanța semnelor de punctuație și de ortografie. […]

The post Aparitie noual a Editurii Corint. “Erori in folosirea semnelor de punctuatie si de ortografie in limbajul cotidian” de Ilie-Stefan Radulescu. appeared first on ZiarulOval.

]]>
Editura Corint vă prezintă un titlu necesar în biblioteca fiecăruia, elev sau adult: Erori în folosirea semnelor de punctuație și de ortografie în limbajul cotidian de Ilie-Ștefan Rădulescu.

Editura Corint

Într-o societate în care limbajul are o dinamică extrem de puternică, este necesară prezența unui volum plin de exemple din viața cotidiană, pentru a sublinia importanța semnelor de punctuație și de ortografie.
Prin publicarea acestui volum se dorește tragerea unui semnal de alarmă asupra greșelilor des întâlnite în comunicările scrise și evitarea transformării lor în situații acceptate. În aceeași serie este prezent titlul Agramatisme în limbajul cotidian, semnat de același autor.
După primele două volume, consacrate folosirii greșite fie a unor semne de punctuație, fie a unor semne de ortografie (conținând exemple din presa scrisă și audiovizuală a anilor 2001-2011), lucrarea de față (bazată pe extrase selectate din presa ultimilor ani) reflectă, conjugate, citate din ambele sisteme de semne grafice (respectiv virgula, punctul, două puncte, ghilimelele, linia de pauză, cratima, blancul, apostroful, majuscula, minuscula), utilizate în scrierile românești actuale.
Cele aproximativ două sute de erori de punctuație – care apar în lucrare – oglindesc cultura gramaticală precară a utilizatorilor, incapacitatea lor (chiar dacă au studii superioare) de a întrebuința corect, în enunț (propoziție sau frază), regulile de punctuație, pentru a marca, în mod corect, în scris, pauzele, intonația sau întreruperea șirului vorbirii. În general, folosirea greșită ori aberantă, precum și omiterea semnelor de punctuație duc nu numai la confuzii nedorite, ci și la denaturarea fondului de idei și afectiv al comunicării. Citatele din carte, comentate și corectate literar, ilustrează pe deplin acest lucru.
ILIE-ŞTEFAN RĂDULESCU s-a născut la 20 iulie 1934, în Bucureşti. A urmat cursurile primare, gimnaziale şi liceale în Călăraşi, apoi pe cele ale Facultăţii de Limba şi Literatura Română a Universităţii din Bucureşti.
Licenţiat în filologie şi profesor, gradul I, de limba şi literatura română la Colegiul Naţional „Barbu Ştirbei”, din Călăraşi, a colaborat în presă, după 1970, cu sute de articole şi studii de specialitate.
A publicat, pe lângă volume de istorie literară şi teatrală, de critică literară şi memorialistică, şi volume consacrate limbii literare actuale.
A fost distins cu premii naţionale pentru „creaţie literar-publicistică” şi „eseu-istorie literară”, precum şi cu diplome de excelenţă din partea Guvernului României, a Ministerului Culturii şi Cultelor şi a Ministerului Educaţiei şi Cercetării. Este membru fondator al Societăţii Scriitorilor Români (Ştiinţă, Memorialistică, Tehnică), membru de onoare al Societăţii de Ştiinţe Filologice din România, cetăţean de onoare al municipiului Călăraşi.
Cartea este disponibilă în librăriile din țară și pe site-ul Editurii Corint. Detalii aici

The post Aparitie noual a Editurii Corint. “Erori in folosirea semnelor de punctuatie si de ortografie in limbajul cotidian” de Ilie-Stefan Radulescu. appeared first on ZiarulOval.

]]>
http://ziaruloval.ro/aparitie-noual-editurii-corint-erori-folosirea-semnelor-de-punctuatie-si-de-ortografie-limbajul-cotidian-de-ilie-stefan-radulescu/feed/ 0