EXERCITIU. Alerta de gradul zero la Ploiesti: atac terorist si bomba la sediile unei companii importante din Romania. VIDEO

Alerta de gradul 0 la sediul central din Ploiesti al unei companii importante din Romania. Alarma a fost data dupa ce in fata institutiei a fost observata o masina in interiorul careia se afla un pachet suspect care continea un proiectil. Specialistii au impanzit imediat zona, iar angajatii au fost de indata evacuati. Din acel moment, un robot a intrat in actiune: a ridicat in siguranta obuzul din masina si l-a indepartat. La scurt timp, la un alt punct de lucru al companiei, angajatii au fost victimele unui atac terorist. Atacatorii nu au venit cu mainile goale, iar pe langa mitraliere, au adus cu ei si o bomba ce ar fi trebuit detonata. Insa interventia la timp a echipelor antitero si de pirotehnisti a salvat intr-un final situatia. Din fericire scenariul face parte dintr-un exercitiu pentru a testa reactia in situatii reale. A fost cel mai mare exercitiu de acest gen realizat pe teritoriul tarii noastre si a dat rezultatele asteptate spun specialistii.

atentat terosit

La cateva minute de la inceperea programulului, in sediul central al unei companii importante din domeniu energetic, ce isi are sediul la Ploiesti, se dadea alarma. O masina aflata la intrarea in institutie avea in interior un pachet suspect, asa ca paza a alertat autoritatile.

In cel mai scurt timp, oamenii erau evacuati, zona securizata, iar in fata sediului incepea agitatia. Pirotehnistii din cadrul SRI, alaturi de alte forte de interventie impanzeau zona.

Oamenii erau avertizati sa nu se apropie, iar un robot special era ghidat catre masina capcana, dupa ce autoturismul a fost verificat de genisti.

Priceperea si promptitudinea trupelor speciale au facut ca robotul sa ridice pachetul, fara ca bomba din interior sa se activeze si a fost dus intr-o masina speciala si ulterior detonat.

Insa conducerea companiei primea la scurt timp o alta lovitura. Angajatii unui punct de lucru aflat pe DN1, in dreptul localitatii Baicoi, erau victimele unui atac terorist de aceasta data.

Cum viata ostaticilor era pusa in pericol, echipe antitero, de jandarmi, dar si alte structuri de interventie i-au incoltit pe teroristi. A fost schimb de focuri intre atacatori si fortele de lupta.

Pirotehnistii au reusit in cele din urma sa retraga in siguranta pachetul adus de teroristi care continea o bomba deosebit de periculoasa, ce a fost repozitionata si mai apoi detonata, asa incat nimeni nu a fost ranit.

Exercitiul realizat de compania din domeniul energetic, in colaborare cu toate structurile de interventie din Prahova a fost gandit pentru o buna organizare in cazul unor situatii reale. De altfel este cel mai mare exercitiu de aceasta amploare realizat in Romania. Tot in cadrul exercitiului au fost detonate si alte proiectile ce contineau peste 200 de grame de substanta exploziva.

Sau alte materiale explozibile pe baza de produs petrolier, care pot fi foarte periculoase in cazul unei explozii reale.

Leave a Comment