EXCLUSIVITATE/ Despagubiri in agricultura. Fermierii isi pot ridica banii/ VIDEOStire

Hotărârea privind aprobarea schemei “Ajutoare de minimis pentru compensarea efectelor fenomenului de secetă manifestat în anul agricol 2011-2012, asupra culturilor agricole” a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 639/ 7 septembrie 2012. Astfel, începând cu data publicării în Monitorul Oficial, fermierii pot depune cereri  la direcțiile pentru agricultură, până la data de 15 octombrie 2012. Sprijinul va fi acordat începând cu data de 1 noiembrie 2012.

Cuantumul ajutorului este de 100 de lei pe hectar şi se acordă pentru suprafeţe cuprinse între 1 ha şi maxim 10 ha inclusiv. Numărul estimat de beneficiari este de aproximativ 573.000 de fermieri, iar suprafaţa de teren arabil pentru care se acordă sprijinul este de aproximativ 1,9 milioane ha.

Suma maximă a sprijinului financiar nu poate depăşi echivalentul în lei a 7.500 euro pentru fiecare beneficiar. Resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor sunt de aproximativ 42,8 milioane euro şi se asigură de la bugetul de stat.

Care sunt actele necesare pentru a intra in posesia banilor respectivi, cui trebuie sa se adreseze fermierii si care este termenul limita, ne spune Marian Marcu, purtatorul de cuvant al Directiei Agricole Prahova, in exclusivitate pentru www.ziaruloval.ro, aici:

Leave a Comment