EDIȚIE DE GALĂ LA PLOIEȘTI / VIDEO

ceasuriMuzeul Ceasului “Nicolae Simache” Ploiesti organizeaza, timp de doua zile, Simpozionul National “Timpul si omul”, ajuns la cea de-a XVI a editie. Perioada de desfasurare a evenimentului este corelata cu data de nastere a profesorului Nicolae Simache.
Peste 50 de invitati din tara, au luat parte la aceasta manifestare anuala. Cadre didactice din invatamantul universitar si preuniversitar, specialisti, reprezentanti ai muzeelor, colectionari dar si pasionati sau restauratori din domeniu sunt prezenti in aceste zile la Ploiesti.
In cadrul aceluiasi eveniment au fost sustinute lucrari avand ca tema personalitatea domnitorului Constantin Brancoveanu, de la a carui moarte se implinesc in aceasta perioada 300 de ani. Simpozionul s-a desfasurat in cele doua Sali ale Muzeului Judetean de Istorie si Arheologie Prahova, respectiv “Arheologie Prahoveana” si sala “Media”.
La finalul simpozionului, participantii se vor face o vizita la Castelul Zamora din Busteni, ctitorit de printul Gheorghe Grigore Cantacuzino, personalitate importanta a vietii politice romanesti din a doua jumatate a secolului 19.
redactor: Carmen Stefan
operator: Andreas

Leave a Comment