Durere fara margini in familia lui Ionut Gologan, tanarul condamnat la moarte in Malaezia. Tatal sau isi va vizita fiul pentru a doua oara. VIDEO

Printre miile de randuri adresate de Ionut, tanarul condamnat la moarte in Malaezia, familiei lui din Romania, curg acum lacrimi de durere si suparare. Cu mainile legate la spate, bunica si tatal lui Ionut se roaga la Dumnezeu si spera ca o minune sa il aduca pe baiat inapoi acasa. Cu mai putin de 24 de ore inainte de a pleca in Malaezia pentru a doua oara, tatal lui Ionut impacheteaza acum toate cartile de rugaciuni, iconitele si bibliile trimise tocmai de la muntele Athos prin Gigi Becali pentru a i le duce in spatele gratiilor. In tot acest timp, bunica, in varsta de 80 de ani, care l-a crescut din fasa pe Ionut, isi gaseste alinare in lucrusoarele tanarului din dulap. Le scoate, le tine la piept si se roaga. Daca Ionut nu va fi repatriat, probabil ca femeia nu isi va mai vedea niciodata nepotul in viata.

PicMonkey Collage 2

“Cu dragoste crestineasca pentru Ionut”, este mesajul lui Gigi Becali, asternut pe prima pagina a unei carti de rugaciuni, adusa de latifundiar tocmai de la Muntele Athos. Cazul prahoveanului condamnat la moarte a ajuns si la urechile omului de afaceri, care s-a oferit sa ii dea banii necesari domnului Dumitru pentru ca marti sa zboare catre Malaezia, pentru a isi vizita a doua oara baiatul inchis.

Dar prima intalnire dintre tata si fiu, despartiti doar de un geam de protective, s-a consumat in luna iunie. Cele doua ore pe care le-au avut la dispozitie au curs mai repede ca niciodata pentru amandoi. Aveau multe sa isi spuna, dar cu toate astea primul gand al lui Ionut s-a indreptat catre bunica lui, femeia de 80 de ani, care l-a ingrijit din fasa.

Din pacate, in mai putin de 24 de ore, domnul Dumitru se va urca in avionul ce il va duce mai aproape pentru ceva timp de copilul sau. Dar bunica lui Ionut va ramane sa isi planga suferinta tot acasa. Daca la ultima contestatie a sentintei baiatul nu va primi o veste buna din partea magistratilor, atunci “mamaie”, asa cum ii spune Ionut, nu va mai apuca, probabil, sa isi vada nepotul niciodata. In tot acest timp, femeia se agata de lucrurile lasate de Ionut in camera lui, singurele care o fac sa isi simta nepotul mai aproape.

Printre lacrimi si durere in camera lui Ionut se mai afla acum si un teanc de scrisori. Pe le sunt asternute cuvintele baiatului pe care le-a trimis tatalui si bunicii din spatele gratiilor. Ii roaga sa fie puternici si uniti, si sa treaca peste aceasta problema impreuna.

In bagajul pe care il va lua cu el, tatal lui Ionut va pune si lucrurile sfinte primite din partea Patriarhiei Romane, dar ii va duce si fotografii cu casa si cu animalele din gospodarie de care ii este foarte dor tanarului. Dumitru Gologan spera sa petreaca mai mult timp cu baiatul sau, iar de sprijinul financiar pe toata durata sederii se va ocupa de aceasta data tot Gigi Becali.

Daca lucrurile nu se vor misca intr-o directie buna, timpul va bate de acum impotriva lui Ionut. A ramas mai putin de o luna pana cand baiatul de 23 de ani va trebui sa isi ispaseasca pedeapsa cu moartea prin spanzurare. Ionut Gologan a fost prins in 2013 pe aeroportul din Malaezia cu un kilogram de cocaina in bagaje.

Leave a Comment