Dupa “Statuia Libertatii de Boldesti Scaieni”, a aparut si “Bustul Ronald Reagan de Ploiesti”. Pretul monumentului si explicatia autoritatilor. VIDEO

Printre santiere pricinuite de lucrarile de modernizare a caii de rulare a tramvaielor, la Ploiesti a aparut bustul unuia dintre presedintii Statelor Unite ale Americii. In amintirea lui Ronald Reagan, caci despre el este vorba, impetuoasa sculptura a fost asezata in curtea Casei Casatoriilor din municipiu, si inaugurata cu tot tacamul: fanfara, depunere de flori si vorbe marete, ca de, asa se cade la un astfel de eveniment.

ronald reagan

Autoritatile au luat decizia de a-i aduce acest omagiu si pentru ca cea de-a 16 editie a festivalului Ziua Romaniei pe Brodway, de la New York, a fost dedicata exclusiv judetului Prahova. Iar daca tot vorbim de judet, pe acest taram mai exista o statuie cu iz de vis american, si nu oricare, ci Statuia Libertatii, care din luna iunie 2014 nu le mai ureaza bun venit doar turistilor care calca pe pamantul tuturor posibilitatilor, ci si celor care ajung in orasul Boldesti Scaieni.

Agitatie mare marti , putin inainte de orele pranzului, in urbea lui Caragiale. Autoritatile au inaugurat cu mare fast, ceea ce se vrea a fi un cadou pentru ploiesteni, dar si un omagiu adus unui om ce a avut o contributie la prabusirea imperiului comunist din rasaritul Europei: bustul lui Ronald Reagan. Statuia inchinata fostului presedinte SUA a fost dezvelita la Ploiesti, culmea, spun organizatorii, fix langa o cladire ce a fost bombardata de americani.

Banii cheltuiti pentru realizarea bustului din bronz au provenit din donatii. Autoritatile locale sunt de parere ca statuia presedintelui Reagan, care in trecutul sau s-a remarcat si in filmele hollywoodiene, ca actor, este binevenita in municipiul nostru.

Ploiestenii care au trecut prin zona s-au dat si ei cu parerea in cazul bustului presedintelui Ronald Reagan, cel care a avut doua mandate la Casa Alba si care impreuna cu presedintele sovietic, Mihail Gorbaciov, a semnat acordul istoric de eliminare a rachetelor cu raza medie de actiune din Europa.

Prahova este un judet ce a mai bifat la capitolul hataruri – hight class. Si asta pentru ca din luna iunie 2014 Statuia Libertatii nu le mai ureaza bun venit doar turistilor care calca pe pamantul S.U.A., ci si celor care ajung in Prahova. Ea se ridica mandra de atunci si in localitatea Boldesti-Scaeni. Ulita va intra in istorie ca primul loc din Romania unde exista o copie a faimosului monument din New York. Un barbat care s-a nascut aici si traieste in America a construit statuia pe banii lui, ca sa aduca mai aproape visul american.

Leave a Comment