Doua proiectile din Al Doilea Razboi Mondial au fost descoperite pe un santier din Ploiesti. VIDEO

Doua proiectile din cel de-Al Doilea Razboi Mondial au fost descoperite de o echipa de muncitori pe terenul din spatele unui supermarket din apropierea centurii de Vest a Ploiestiului. Speriati, cand au vazut obuzele, oamenii au sunat de indata la numarul unic de urgenta 112.

2

Asa se face ca in cel mai scurt timp, echipa pirotehnica de la ISU Prahova s-a deplasat pe teren, acolo unde a si asanat zona de munitia ramasa neexplodata.

Cele doua proiectile, vechi de mai bine de 70 de ani, au un calibru de 82 de milimetri. Nu este pentru prima oara cand in aceeasi zona muncitorii care lucreaza la realizarea unui drum de acces care sa faca legatura dintre supermarket si centura de Vest a Ploiestiului fac asemenea descoperiri. In urma cu putin timp, un alt proiectil exploziv a iesit la suprafata santierului.

Din fericire, pana acum, nimeni nu a fost ranit. Reprezenantii ISU au fost solicitati de nenumarate ori sa intervina pentru a recupera munitie neexplodata, in mare parte din cel de-Al Doilea Razboi Mondial, odata cu sapaturile realizate in marile santiere din oras.

Spre exemplu, in luna aprilie, pe santierul de la hipodromul din Ploiesti, muncitorii au descoperit o grenada, tot din Al Doilea Razboi Mondial, perfect functionala. Proiectilul ar fi putut fi detonat usor cu o atingere brusca, iar in urma lui ar fi lasat un crater imens in urma exploziei.

Iar in mai, in timpul unor lucrari de extindere a canalizarii din orasul Baicoi, specialistii de la ISU Prahova au descoperit nu mai putin de 63 de proiectile cu un calibru de 82 de milimetri.

Pirotehnistii ii sfatuiesc pe muncitori sa fie atenti cand lucreaza.

Leave a Comment