„Divergent”: primul centru de training care combină tehnologia și creativitatea, acum la Ploiești

În toamna aceasta a fost lansat la Ploiești, proiectul Divergent. Training and Technology cu intenția declarată de a contribui la dezvoltarea comunității locale și transformarea orașului într-un hub al inovației, prin intermediul educației.

divergent

Proiectul își propune să ofere publicului și firmelor accesul la programe de training de calitate, printr-o abordare profesională, în pas cu dezvoltarea tehnologiei informației și un mix format din cursuri de programare, soft skills, design și creativitate.
Ideea de bază pleacă de la nevoia de a forma oameni competenți în disciplinele care definesc astăzi succesul în afaceri și proiecte sociale la nivel global și de a cultiva pasiunea pentru design, tehnologie și dezvoltare continuă.
În consecință, programele Divergent sunt gândite și dezvoltate să ofere viitorilor cursanți nu doar cunoștințe și competențe care să le aducă succesul în viața profesională și personală dar și un mod de gândire distinctiv.
Strategia pe care o abordează primul centru de training care îmbină tehnologia și creativitatea din Ploiești, are în prim plan dezvoltarea unui sistem bazat pe dezvoltarea continuă și schimbarea mentalității în ceea ce privește formarea profesională, conceptul de învățare, creșterea gradului de conștientizare a importanței utilizării creativității și designului ca avantaje competitive într-o lume competitivă și în continuă dezvoltare.
Pe de o parte, compania va oferi un set de cursuri de programare atât pentru începători si studenți, cât și pentru cei care își doresc o schimbare si o nouă perspectivă în carieră. Pe de altă parte, toata gama de cursuri, inclusiv cele de dezvoltare personală sau design thinking se adresează profesioniștilor din diferite domenii, managerilor, oamenilor de marketing sau vânzări, angajaților sau întreprinzătorilor care doresc să-și dezvolte potențialul și nivelul de calificare descoperind aspectele personale care îi face eficienți, învățând cum să se motiveze pe sine dar și cum să influențeze cu integritate pe ceilalți, dezvoltând în final abilități de a rezolva într-un mod inteligent și creativ problemele profesionale sau de a exploata benefic oportunitățile din jurul lor.
Cei care se simt atrași de tehnologia informației și sunt interesați să exploreze direcții de carieră în această zonă vor avea la dispoziție cursuri de programare prin care vor învăța să rezolve probleme prin intermediul software-ului. Iar programele pentru acest segment de audiență sunt concepute atât ca metode de ințiere în a scrie cod și a gândi algoritmic cât și ca ateliere de lucru pentru avansați.
În acealași timp, pasionații de dezvoltarea personală vor avea la dispoziție o serie de cursuri și ateliere menite să îi ajute să isi dezvolte laturi ale personalității rămase neexploatate și să dobândească competențe în acord cu aspirațiile proprii pentru succes, atât în carieră cât și în viața personală.
Programele de soft skills vor fi astfel o alta componentă de bază în portofoliul Divergent prin care viitori cursanți își vor putea adăuga în colecția de talente personale, abilități de interacționare și comunicare, de negociere sau mediere a conflictelor, de gestionare a stărilor emoționale, de gândire creativă sau de organizare.
Trainerii și mentorii care s-au alăturat proiectului sunt oameni pasionați de ceea ce fac, acreditați conform cu standardale domeniului de expertiză și toți provin din mediul de business, ceea ce îi face calificați să transfere cunoștințe și abilități cu un pronunțat caracter practic.
Cu o abordare inovatoare în educația pentru succes în business și carieră, divergent.ro aduce în prim plan un mod distinctiv de a găsi oportunități și de a rezolva probleme.
Divergent Training & Technology este un proiect de training orientat spre dezvoltarea personală și profesională, inițiat de oameni dedicați și pasionați de inovație și tehnologie.
Compania dezvoltă produse educaționale proprii și dorește creșterea nivelului de calitate în training și tehnologie pentru clădirea unei comunități dedicată inovației în Ploiești, oraș cu mare potențial de dezvoltare tehnologică și la nivel de resurse umane.

Leave a Comment