Din cauza caldurii, angajatele SGU termina programul mai repede. Locurile din Ploiesti unde in acest interval de timp nu functioneaza parcometrele. VIDEO

Canicula este greu de suportat in aceste zile in toata tara, dar cei mai toropiti sunt, de departe, angajatii care lucreaza in aer liber. Este si cazul personalului SGU, care isi desfasoara activitatea sub soarele toropitor, la peste 35 de grade Celsius. Oamenii sunt nevoiti sa petreaca opt ore in strada, in parcarile publice aflate in administrarea socetatii. La Ploiesti exista sapte astfel de zone aflate in bataia soarelui, insa in urma sesizarilor facute de catre angajati, conducerea societatii a decis diminuarea programului de lucru cu doua ore. Din pacate perioada de expunere a acestora se suprapune exact cu intervalul orar in care medicii recomanda ca nimeni sa nu iasa din casa, “mingea de foc” de pe cer fiind extrem de puternica.

angajate sgu

De mai bine de o saptamana, ploiestenii indura cu greu temperaturile crescute, iar meteorologii au emis si un cod galben de canicula. Cele mai vulnerabile sunt persoanele expuse in permanenta la soare. Este si cazul angajatelor Societatii de Gospodarire Urbana ce se ocupa cu taxarea soferilor pentru locul de parcare. Satule de stat in bataia razelor de soare, au cerut diminuarea programului. Lucru ce s-a si intamplat.

La orele amiezii insa parcarea din zona Halelor Centrale era pustie.

Conducatorii auto mai au insa o metoda de plata si anume cea prin sms. Procedura este una destul de practica, costul unei astfel de tranzactii fiind de 0,40 euro plus TVA. La numarul 7576 poti trimite un SMS cu numarul de inmatriculare al autovehiculului, iar in cateva secunde vei primi pe telefon si confirmarea platii. (se ilustreaza cu cadre cu telefon din data de 3 martie-parcari taxe).

Dupa reducerea numarului de ore de lucru, casierele par multumite sau mai degraba resemnate.

In urma unei analize facute de conducerea SGU, in Ploiesti exista sapte astfel de parcari expuse la soare. Acestea sunt situate pe strazile Maramures, Vasile Milea si Armoniei dar si in apropierea Garii de Sud, a liceului Nichita Stanescu, dar si a Halelor Centrale.

Leave a Comment