Descoperire “exploziva” in Baicoi. Muncitorii au gasit 62 de proiectile, din al Doilea Razboi Mondial, cu un calibru de 82 de milimetri. VIDEO

Descoperire exploziva in Prahova. In timpul unor lucrari de extinere a canalizarii din orasul Baicoi, cupa unui excavator a ridicat pe langa pamant si un proiectil ce data din timpul celui de-al doilea Razboi Mondial. Imediat lucratorii din teren au oprit activitatea si au cerut ajutorul genistilor. Cand au ajus la fata locului, specialistii nu au ridicat doar unul, ci 62 de proiectile cu un calibru de 82 de milimetri. O mare parte dintre obuze au fost descoperite dupa ce reprezentantii ISU Prahova au intervenit cu un detector de metale.

PicMonkey Collage

O zi obisnuita de munca, pe un santier din orasul Baicoi, unde se efectuau lucrari de extindere a canalizarii, s-a transormat intr-una speciala. Asta dupa ce cupa unui excavator a ridicat in timpul manevrelor, un proiectil exploziv.

Speriati, oamenii au sunat de urgent la 112. Echipa pirotehnica a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Prahova a ajuns in cel mai scurt timp la fata locului.

Obuzele ce dateaza din timpul celui de-al doilea Razboi Mondial au fost, la inceput, 10 la numar. Dupa ce lucratorii ISU Prahova au intervenit cu un dispozitiv pentru detectarea metalelor, au mai fost gasite alte 52.

Munitia neexplodata a fost ridicata de pe terenul din Baicoi, iar mai apoi duse in depozitul special de pastrare, pana ce va fi distrusa in poligon. O astfel de descoperire a avut loc cu putin timp inainte de Paste atunci cand un proiectil, tot din al doliea Razboi Mondial, a fost gasit pe santierul de la Hipodromul din Ploiesti.

Leave a Comment