DEMONSTRATIE PRACTICA. Singurele patru licee din Prahova care au la BAC sisteme de supraveghere audio-video. VIDEO

Pentru a elimina orice suspiciune de fraudare a Bacalaureatului, Ministerul Educatiei a recomandat ca toate salile in care se desfasoara examenul din acest an sa fie dotate cu sisteme de supraveghere audio-video. Ghinionul de a fi ascultati la bacalaureat va pica numai pe elevii din sapte unitati de invatamant din Prahova, acolo unde camerele video pot capta si sunetul din sala. Daca in prezent exista colegii si licee din judet, care au folosit aceasta varianta la probele orale de BAC din acest an, vor fi si altele ce se vor supune recomandarilor, in cel mult doua saptamani, cand vor incepe examenele scrise, doar daca isi permit acest harat de ordin tehnic.

PicMonkey Collage

Pe langa sistemul video introdus acum 4 ani in salile de bac, conducerea unitatilor de invatamant trebuie sa gaseasca solutii urgente, asta daca nu au gasit deja, pentru ca supravegherea la evaluare sa se faca potrivit recomandarilor ministerului de resort. Astfel, pentru a elimina orice suspiciune de fraudare a examenului de bacalaureat din 2015, colegiile si liceele din tara, ar trebui sa se alinieze cerintelor. In Prahova, spre exemplu, unul dintre colegiile de renume s-a pus la punct cu toate aspectele de ordin tehnic, astfel ca si la probele orale ale examenului au folosit sistemul de monitorizare.

Chiar daca aceasta prevedere a Ministerului Educatiei vine ca o recomandare si nu ca obligatie, conducerea Colegiului I.L.C aragiale s-a conformat in cel mai scurt timp si acum beneficiaza de unul dintre cele mai performante sisteme de supraveghere audio-video din judet.

Mai exact, Colegiile Tehnice “Elie Radu” si “Lazar Edeleanu”, dar si Liceul Tehnologic “1 MAI”. In Prahova, insa, doar trei licee si-au putut permite acest moft de ordin tehnic, respectiv Liceul Teoretic “Serban Voda” , liceul Tehnologic Maneciu si Colegiul Militar “Dimitrie Cantemir”. Restul de 20 de unitati de invatamant din judet unde exista centre de examinare, vor mai avea timp sa se alinieze la recomandarea ministrului, pana pe cel mult 28 iunie, cu o zi inainte de sustinerea primei probe scrise din cadrul examenului de BAC 2015.

Leave a Comment