Delegatia de scrima a Romaniei la Baku a sarbatorit medaliile la Busteni, cu fragata, bucate traditionale si dulceturi rafinate. VIDEO

A triumfat scrima romaneasca la Jocurile Olimpice Europene de la Baku. Daca Romania s-a intors acasa in total cu 12 medalii la toate sporturile, cele mai multe dintre acestea au venit chiar de pe plansa de scrima. Vinovati de asta se fac Ana Maria Branza, alaturi de colegele sale Simona Gherman, Simona Pop si Amalia Tataran, dar si Tiberiu Dolniceanu alaturi de colegii sai de echipa. Cand rand pe rand sportivii romani urcau pe podiumul din Azerbadjan, la Busteni primarul pregatea deja intampinarea lor cu tort, buchete imense de flori si un taraf.

spadasini

Din aceasta camara de care se vorbeste, a scos primarul din Busteni pentru primirea sportivilor romani care s-au intors de la Jocurile Olimpice Europene de la Baku cate 2 torturi imense, pe care se aflau si pozele olimpicilor, cate unul pentru fiecare echipa, cea feminina, dar si cea masculina, buchete de trandafiri in culorile steagului romanesc si bucate alese. Campioana europeana Ana Maria Branza a fost insa impresionata de un borcan cu dulceata de cirese amare, inscriptionat special pentru echipa baietilor.

Festinul din crama in cinstea medaliatilor la Baku a inceput cu un pahar bine meritat de fragata, un lichior de fragi care le-a trezit apetitul mesenilor.

De la masa festiva nu au lipsit bucatele traditionale, servite in farfurii de lemn, borcanele cu muraturi si dulceturile fine de nuci verzi. Orice efort merita atunci cand te intorci acasa cu asemenea rezultate sportive.

Ana Maria Branza a urcat de doua ori pe prima treapta a podiumului la Baku: o data insotita de colegele din echipa feminina, Simona

Si echipa de baieti a Romaniei a plecat de la Jocurile Olimpice cu o medalie de argint.

Fericit de rezultatele obtinute este si Mihai Covaliu, presedintele Federatiei Romane de Scrima, care crede ca orasul Busteni poarta noroc delegatiei.

Sportivii se vor pregati acum pentru Campionatul Mondial de la Moscova. Cea mai buna spadasină din Romania, Ana Maria Brânză, este “cetăţean de onoare” al oraşului Buşteni din anul 2013, alături de multe alte nume sonore din sport, precum Simona Halep, Lucian Bute, Adrian Mutu sau Ilie Năstase. În această vară la Buşteni, cea mai valoroasă spadasină a României îşi va uni destinele cu poloistul Pavel Popescu, iar cununia civilă va fi oficiată chiar la Castelul Cantacuzino.

Leave a Comment