De vina nu sunt extraterestrii

crater urias

Misterul craterului urias, cu un diametru de 80 de metri, care s-a format brusc in Siberia, intr-o provincie al carei nume se traduce prin sintagma “Capatul lumii”, a fost elucidat. Cercetatorii nu au confirmat insa teoria ca acel crater ar fi fost provocat de o nava extraterestra.

Fotografiile realizate din avion prezinta un fel de groapa uriasa aproape perfect cilindrica, cu diametrul de 80 de metri, ce a aparut dintr-o data in Peninsula Iamal din nordul Rusiei.

Potrivit oamenilor de stiinta, craterul urias a fost cauzat de cresterea temperaturilor, nu de prabusirea unui meteorit sau de aterizarea unei nave extraterestre, asa cum s-a speculat de catre internautii rusi.

Un reputat cercetator de la Centrul pentru studii arctice, a declarat ca acel crater urias reprezinta cel mai probabil rezultatul “acumularii unei presiuni excesive” sub pamant, din cauza schimbarilor de temperatura din regiune.

Dupa ce s-au deplasat la faţa locului pentru a analiza craterul si pentru a descoperi felul in care acesta s-a format, cercetatorii rusi au mai sustinut ca 80% din crater pare sa fie alcatuit din gheaţa si ca nu exista urme care sa ateste producerea unei explozii.

Peninsula Iamal din Oceanul Arctic reprezinta principala zona din care Rusia aprovizioneaza Europa cu gaze naturale.

Leave a Comment