Cupa “Pazitorii Portii Vinului” a reunit 800 de caini laolalta. Printre patrupede s-au aflat si exemplare ai unor rase necunoscute inca in Romania. VIDEO

Parcul Memorial Constantin Stere de la Bucov a avut in weekend o paza strasnica. Nu mai putin de 800 de caini de rasa au defilat la Cupa “Pazitorii Portii Vinului”. Patrupedele de rasa au trebuit sa convinga juriul de specialitate cat sunt de prietenoase, ascultatoare, educate si ingrijite. Printre vedetele autohtone precum ciobanestii mioritici sau carpatini, iubitorii de animale s-au intalnit si cu rase necunoscute inca in Romania.

2

Nu mai putin de 800 de caini au luat cu asalt Parcul Memorial Constantin Stere din Prahova. Alaturi de stapanii lor, patrupedele au impresionat prin talie, blana dar si comportament. Competitia a facut parte din expozitia intrnationala anuala de caini. Exemplarele canine au fost aduse atat din de la noi din tara cat si din Rusia, Slovenia, Polonia, Franta, Bulgaria si Ucraina. Aici l-am intalnit si pe Titan, un ciobanesc caucazian de 4 ani, care cantareste 100 de kilograme.

Pe langa atentie, tandrete si diverse activitati fizicice o responsabilitate importanta o reprezinta si o alimentatie adecvata cainelui.

In ciuda aparentei, cainii ciobanesti sunt extrem de pretentiosi si au nevoie de foarte multa efectiune. Ciobanescul este un caine de munte, puternic, catalogat drept cea mai eficienta rasa pentru paza si aparare.

Cei care isi doresc insa un ciobanesc, trebuie sa dispuna de spatiu corespunzator. Un singur exemplar poate depasi 400 de euro. Iubitorii de animale au putut admira exemplare inedite din rasa cainilor ciobanesc mioritic sau carpatin dar si rase necunoscute inca in tara noastra, precum dogo canario.

Prezenti au fost si cainii politisti din cadrul Politiei Municipale Ploiesti. Acestia, alaturi de coordonatorii lor au facut si cateva demonstratii, spre deliciul publicului. Taz, este unul din patrupezii care au grija de linistea si ordinea publica din oras.

In cadrul concursului au avut loc probe pentru mai multe categorii de varste iar separat au concurat masculii si femelele din fiecare rasa.

Leave a Comment