Cum s-a vazut explozia celor patru cisterne din zone diferite ale Ploiestiului. Ce spun cei care au sunat la 112. VIDEO

O tragedie de proportii a fost evitata in ultimul moment in vestul Ploiestiului, dupa ce patru autocisterne ale unei companii de transport, incarcate cu produs petrolier, au fost cuprinse de flacari. Incendiul a fost urmat si de mai multe explozii puternice, care s-au putut auzi din zone diferite ale orasului. La scurt timp de la deflagratie, fumul dens si negru putea fi vazut din cealalta parte a Ploiestiului.

PicMonkey Collage

In urma incidentului, un barbat de 48 de ani a fost transportat cu ambulanta la spital din cauza unei intoxicatii cu fum. Din primele cercetari, o instalatie electrica defecta a capului tractor apartinand uneia dintre cisterne ar fi provocat scanteia care a declansat ulterior dezastrul.

In aceste imagini, surprinse la scurt timp de la deflagratie, se vede cum fumul dens si negru se ridica zeci de metri in aer, iar pe fundal se aud sirenele masinilor de pompieri care gonesc spre locul incendiului.

Focul s-a aprins in curtea unei firme care transporta produs petrolier, acolo unde se aflau parcate mai multe autocisterne. A fost suficient ca una singura sa se aprinda, pentru ca flacarile sa cuprinda mai apoi alte 3 recipiente, cu o capacitate de 25 de tone fiecare.

In total peste 70 de pompieri s-au luptat mai bine de jumatate de ora pentru a stinge flacarile. ilustratie in 131 Autocisternele erau incarcate cu un produs petrolier cu proprietati asemanatoare motorinei. Usor inflamabila, substanta a ars violent, iar fumul gros se vedea de la kilometri distanta. – ilustram cu 125

Panicati, oamenii care se aflau in apropiere au sunat de indata la 112, dar spun ca a durat mult pana ca cineva de la celalalt capat al firului sa le preia apelul.

Anchetatorii vor trebui acum sa stabileasca exact cauza producerii deflagratiei.

Leave a Comment