Cum protejăm copiii pe pârtie

-25 de grade au arătat termometrele în vârful pârtiei Clăbucet din Predeal și – 18 la baza ei. Însă pe turiştii dornici de distracţii nici gerul nu i-a gonit. Şi-au scos şi copiii la săniuş sau schi. Specialiştii le atrag atenţia părinţilor că cei mici sunt cei mai expuşi frigului. Şi e obligatoriu să fie echipaţi corespunzător.

clabucet

A fost o zi geroasă la Predeal, iar vântul a suflat cu putere troienind zăpada. Cu toate astea, toate pârtiile au fost pline cu părinți și copii care au îndurat frigul preț de câteva ore pentru a aluneca pe zăpadă cu schiurile sau săniuța. Însă la -18 grade celius, un copil nu ar trebui să stea afară mai mult de o jumătate de oră, desigur echipat corespunzător cu haine confecționate din materiale impermeabile și bine căptușite, căciulă și mănuși.

Pe cei mici ar trebui să îi protejăm și de pericolele de pe derdeluș. De exemplu, această plasă de protecție ar trebui să fie folosită pentru o oprire de urgență, însă turiștii o socotesc un mijloc de distracție și nu se gândesc că oricând poate ceda. Cele mai multe accidente se petrec pe săniuș, iar în jumătate dintre ele sunt implicați copii. Și pe pârtia de schi echipamentul este extrem de important. Copiii trebuie să fie echipați cu un combinezon de schi impermeabil, cască de protecție, cagulă, mănuși, ochelari și clăpri.

De la începutul sezonului şi până acum, au fost raportate 124 de accidente, pe pârtia Clăbucet.

Leave a Comment