Crater urias la “Capatul lumii”

craterUn crater uriaş, cu un diametru de 80 de metri, s-a format brusc în Siberia, într-o provincie al cărei nume se traduce prin sintagma “Capătul lumii”. Oamenii de ştiintă s-au deplasat de urgent în regiune pentru a cerceta acest fenomen misterios.

Fotografiile realizate din avion prezintă un fel de groapă uriaşă aproape perfect cilindrică, cu diametrul de 80 de metri, ce a apărut dintr-o dată în Peninsula Iamal din nordul Rusiei.

O echipă de oameni de ştiinţă a fost trimisă să cerceteze craterul, insa cauzele producerii acestui fenomen din Peninsula Iamal – al cărei nume se traduce prin sintagma “Capătullumii” – sunt deocamdată necunoscute.

Internauţii ruşi au lansat deja o serie de speculaţii, potrivit cărora craterul uriaş ar indica “locul de aterizare al unei nave extraterestre”.

Un expert rus consideră insa că explicaţia cea mai probabilă are legătură cu fenomenul de încălzire globală, care eliberează în aer gazele naturale de suprafaţă, care explodează în atmosferă ca “dopul unei sticle de şampanie”.

Experţii mai spun că zonele întunecate ce formează inelul intern al craterului indică “arsuri severe” care au pârjolit marginile acestuia.

Leave a Comment