Control judiciar mai aspru. Cum i-ar putea afecta propunerea lui Gheorghe Muscalu pe Mircea Cosma, Vlad Cosma si Sebastian Ghita. VIDEO

Persoanele aflate sub control judiciar nu vor mai avea voie sa faca declaratii publice, prin intermediul presei sau a retelelor de socializare. Asta s-ar putea intampla daca propunerea procurorului Gheorghe Muscalu, va fi acceptata de Consiliul Superior al Magistraturii. Decizia ar urma sa ii vizeze si pe cei trei prahoveni inculpati in dosarul detunarii fondurilor europene.

gheorghe muscalu

Drept pretext au fost luate interviurile date de Elena Udrea la cateva televiziuni si postarile ei de pe o retea de socializare. Astfel procurorul Gheorghe Muscalu a propus o modificare a Codului de Procedura Penala, modificare care ar putea fi acceptata si trimisa comisiei juridice a Senatului, alaturi de un alt pachet de propuneri a unor articole din acelasi cod.

Acest lucru ar putea fi interzis, daca modificarea va fi adoptata. Astfel persoanele aflate sub control judiciar, cum este cazul deputatului Sebastian Ghita ,al colegului sau Vlad Cosma, dar si al presedintelui Consiliului judetean Prahova, Mircea Cosma nu vor mai putea face declaratii la iesirea de la audieri. De altfel nu vor avea voie sa ia legatura sau sa transmita mesaje, prin intermediul site-urilor de socializare .

„Pentru măsura controlului judiciar şi controlului judiciar pe cauţiune, legea să prevadă foarte clar că, alături de ceea ce impune procurorul, … să fie prevăzut şi acest lucru, prin emisiuni prin mass-media, scrisă sau vorbită, suspectul să nu transmită mesaje către ceilalţi. … Este o măsură bună pentru suspectul respectiv pentru că, în caz de înlocuire a măsurii sau propunerii de înlocuire, să nu invoce faptul că nu a cunoscut că prin declaraţii publice nu avea voie”.

Acesta a fost declaratia procurorului Gheorghe Muscalu. Acest lucru insa, ar putea fi valabil doar in cazul persoanelor publice .

Aceasta masura vine dupa ce declaratiile facute publice in ultima perioada de mai multi inculpate in diferite dosare, afecteaza independent sistemului judiciar in ansamblul sau dar si independent magistratilor.

Leave a Comment