Concurs Național de Ambulanțe la Sinaia

Pentru prima dată, Concursul Național de Echipaje de Ambulanțe s-a organizat în Prahova și s-a desfășurat în weekend la Sinaia, competiția fiind organizată de Asociația pentru Sprijinul Ambulanței Prahova (ASAP) și Serviciul de Ambulanță Județean Prahova. La acest concurs au participat 24 de SAJ-uri, 14 echipaje tip C2 și 21 echipaje B2.

concurs-de-ambulante

Vedeta evenimentului a fost manechinul de concurs, numit MegaCode Kelly Advanced, acesta suportând manevre de resuscitare și management avansat al căilor aeriene, efetuate de către echipajele de ambulanță aflate în concurs . În plus, echipamentele folosite în timpul concursului sunt complexe, de la tărgi, truse atele și truse de urgență Pax până la coliere cervicale, lanterne pupilare și aparate de ventilat.

La eveniment a participat și ministrul secretar de sat din cadrul MAI, Raed Arafat, care a subliniat că în sistemul medical de urgență există încă lipsuri de ordin logistic și personal de specialitate. Cât despre ancheta asupra intervenției medicilor de pe Ambulanță și a circumstanțelor în care a murit Ioan Gyuri Pascu, doctorul Raed Arafat spune că încă nu a luat nicio măsură și așteaptă finalizarea anchetei de la Serviuciul de Ambulanță.

Concursul Național, ediția a VII-a, Sinaia. Concursul Național de Echipaje de Ambulanță este organizat de Asociația pentru Sprijinul Ambulanței Prahova, în parteneriat cu Serviciul de Ambulanță Județean Prahova.

Leave a Comment