Concert de excepție QUEEN CLASSICS, la Ploiești! Ziarul Oval oferă 3 bilete la concert!

In premiera in Romania, la Filarmonica Paul Constantinescu din Ploiesti, Vlad Maistorovici si Mercury Quartet interpreteaza piese de Freddie Mercury si trupa Queen.

www.ziaruloval.ro oferă trei bilete la acest concert. Tot ce trebuie să faci este să răspunzi corect la întrebarea : “Cine este interpretul care va concerta alături de trupa Mercury Quartet, în cadrul acestui concert?”

Trimite răspunsul pe adresa redacției : redactie@ziaruloval.ro și intri automat la extragerea ce va avea loc pe data de 1 decembrie, în cadrul emisiunii 100% românesc!, care va începe de la orele 14.00, exclusiv pe www.ziaruloval.ro. În plus, pe toată durata transmisiei, intră pe Facebook : ziaruloval.ro și dacă răspunzi corect la întrebare ai șanse să câștigi un bilet. Mult noroc! 

Programul include: Bohemian Rhapsody, Bycicle Race, Killer Queen, Play The Game, Who Wants To Live Forever, We Are The Champions.
The Mercury Quartet este alcătuit din instrumentişti de mare succes ai scenei contemporane britanice. Ansamblul este activ pe 3 planuri: abordări ale capodoperelor secolului XX şi XXI (pe care le interpretează ca formaţie de sine stătătoare sau în colaborare cu artişti renumiţi), comenzi de lucrări noi pentru această combinaţie de instrumente (în special de compozitori din generaţia tânără cu care are colaborări în numeroase proiecte şi ateliere), şi diferite experimente de improvizatie si cross-over.

Cvartetul Mercury a luat fiinţă în cadrul Colegiului Regal de Muzică de la Londra, din dorinţa celor patru membri, pe atunci studenţi, de a realiza lucrarea Cvartet pentru sfârşitul timpului de Olivier Messiaen, pe care au prezentat-o în cele mai prestigioase săli de concerte: Jacqueline Du Pré Music Building, Holywell Music Rooms, Sheldonian Theatre (Oxford), St. Martin-in-the-Fields, St James’s Piccadilly, The National Gallery (London), The Great Hall (Dartington), Dinan Conservatoire de Musique (France), dar şi în spaţii scenice alternative, neconvenţionale.
În anul 2008, cvartetul a câştigat concursul “Battle of the Bands” organizat de casa de discuri NonClassical, cu o lucrare integral improvizată. A urmat o serie de apariţii în cluburi de jazz şi de muzica alternativă, şi lansarea CD-ului Mercury Acoustic, un album curajos care conţine lucrări improvizate alături de remix-uri electronice aparţinând unor diferiţi DJ, produs de Gabriel Prokofiev şi distribuit de Naxos în Marea Britanie, SUA, Germania şi Olanda.
În anul 2009, formaţia a iniţiat un proiect la King’s College din Londra, care a provocat scrierea a 3 lucrări noi pentru cvartet de către compozitorii doctoranzi, şi care s-a încheiat cu un atelier condus de compozitorul George Benjamin. În acelaşi an au făcut o comandă tânărului compozitor englez Mark Simpson, care a scris lucrarea Ariel, pe care cvartetul a interpretat-o la Concertul Aniversar Mark Anthony Turnage la Holywell Music Rooms din Oxford. În 2010 cvartetul a fost ansamblul în rezidenţă al Şcolii Internaţionale de Vară de la Dartington, unde membrii au lucrat îndeaproape cu 6 tineri compozitori, sub mentoratul lui Julian Anderson.
În 2011 cvartetul a lansat propria serie de concerte numită Mercury RADAR, la sala The Forge din Londra. Seria are drept ţintă ralizarea a 8 comenzi pe an, şi prin aceasta, să se constituie în adevărată rampă de lansare pentru noua generaţie de compozitori.
În 2012 cvartetul a sustinut un turneu european dedicat împlinirii a 100 de ani de la compunerea capodoperei Pierrot Lunaire de către Arnold Schoenberg in compania sopranei Linda Hirst.

Leave a Comment