Codul Galben de CANICULA continua in Prahova. Ploiestenii, la pamant, la propriu, de temperaturile ridicate. VIDEO

Prahova se afla sub cod galben de canicula, iar temperaturile au ajuns pana la 35 de grade celsius. Valul de caldura i-a doborat la propriu pe ploiesteni, care in drumul lor, au cautat fie locuri umbroase in care sa isi traga sufletul, fie paharul de apa rece, pus la dispozitie de municipalitate. Unii dintre ei probabil sufocati de temperatura din locuinta, au ales sa se odihneasca chiar in centrul orasului, la umbra pe iarba verde.

3

In centrul Ploiestiului, putin trecut de ora 12, termometrul indica deja o temperatura de peste 30 de grade Celsius. Cum judetul Prahova se afla sub cod galben de canicula, valabil pana joi, 23 iunie, ploiestenii s-au sufocat la propriu.(se ilustreaza cu 00728 din data de 7 iulie-canicula ). Daca cei mai multi au cautat locuri umbroase, unde sa se racoreasca, altii au ales sa bea un pahar de apa rece.

In oras au fost amplasate trei pavilioane de prim ajutor, la Casa Sindicatelor, in fata primariei si in Centrul Civic, toate dotate cu dozatoare cu apa. In mai putin de o ora si jumatate de la instalare, aproximativ 50 de litri de apa au fost consumati de catre trecatori. Iar cum in locuinte la orele de varf aerul parca este insuportabil, trei cetateni au decis sa se odihneasca in locuri publice pe iarba verde, la aer curat.

In imaginile surprinse de obiectivul camerei de luat vederi se poate observa cum nici zgomotul traficului, dar nici trecatorii nu ii deranjeaza pe cei trei somnorosi, care au ales fie o banca, fie pajistea ca loc de odihna.

Astfel ploiestenilor nu le mai ramane nimic de facut decat sa evite expunerea la soare in orele de varf sau sa sa se protejeze in cazul in care sunt nevoiti sa iasa din case.

Leave a Comment