Cinci pusti de la un liceu din Campina pregatiti sa faca “revolutie” in America. Au nevoie de sprijin financiar pentru a participa la concursul international de informatica. VIDEO

Totul a inceput ca o simpla testare a cunostiintelor, pentru ca mai apoi sa ajunga in finala concursului international de informatica din Statele Unite ale Americii. Este povestea celor cinci pusti de la Liceul Tehnologic Energetic din Campina, care dupa patru probe preliminare au reusit performanta de a ajunge direct in finala. Pentru a putea cuceri premiul cel mare, au de trecut peste o proba mult mai dificila. Aceea de a strange suma de bani necesara pentru deplasarea in America. Lupta este una contratimp deoarece pana in prezent au primit o suma infima de bani, iar proba va avea loc pe data de 23 mai.

Investitii

La inceput au vrut sa isi testeze cunostiintele in materie de informatica, iar acum Alexandru, Rares, Catalin, Gabriel si Denis formeaza o echipa, intitulata CADON, care va reprezenta Liceului Tehnologic Energetic din Campina la finala concursului international de informatica ACSL All Star Contest, ce va avea loc in acest an in Orlando, Florida in Statele Unite ale Americii.

Daca peste primele patru probe au reusit sa treaca cu brio, obtinand un calificativ de 192 de puncte din totalul de 200, acum s-au lovit poate de cea mai grea bariera. Lipsa banilor ii impiedica pe acesti elevi sa isi poata duce visul mai departe si anume acela de a reusi sa castige marele premiu.

Chiar daca uneori au fost nevoiti sa petreaca ore in sir impreuna si au renuntat la timpul liber pentru a ajunge la aceasta etapa, tinerii liceeni sunt mandri de performanta lor si sunt hotarati sa nu renunte.

Si pentru ca au avut nevoie si de un coordonator, alaturi le-a stat inca de la inscriere, profesorul de informartica din cadrul liceului care impreuna cu ehipa, a luptat pentru a castiga fiecare proba. Acum teama o reprezinta lipsa banilor de care au nevoie pentru a ajunge in Statele Unite.

Fiind un concurs atat de important, unde vor participa peste 200 de licee din toata lumea, cei cinci campineni sunt mandri de rezultatul pe care l-au obtinut pana in prezent.

Acum cu totii au de dus o lupta contracronometru. Nu au reusit sa stranga nici macar o parte din bani, iar obtinerea vizelor necesita timp. Pentru a putea ajunge in Orlando, acestia au nevoie de 10.000 de euro, pana pe data de 23 mai, cand va avea loc proba finala.

Chiar daca pana in prezent au reusit sa obtina o promisiune din partea primariei din Campina, care va propune in sedinta Consiliului Local aprobarea unei sume de bani, tinerii se asteapta ca oamenii sa le fie alaturi in aceasta lupta din care sunt convinsi ca vor iesi invingatori.

Contul in care puteti face donatii este RO76INGB0000999900827341 deschis la banca ING BANK, titular cont: Carmen Alexandru. Echipa CADON are nevoie de ajutorul tau pentru ca acesti liceeni sa devina olimpici internationali la informatica!

Leave a Comment