CAZ UMANITAR. Stefania Albu, o profesoara din Ploiesti, are nevoie de ajutor dupa ce a primit diagnosticul medicilor! Gestul incredibil facut de colegii si elevii ei. VIDEO

Sute de femei duc pe umeri crucea unui doagnostic cumplit, cancerul mamar. Stefania Albu, o profesoara de matematica din Ploiesti, este una dintre ele. La 58 de ani, medicii i-au vorbit pentru intaia oara de aceasta boala, care devenea din acel moment si boala ei. A fost cumplit cand a aflat. Au urmat luni intregi de lupta, zeci de sedinte de radioterapie si chimioterapie. Medicii din Romania ridica acum neputinciosi din umeri si spun ca nu o mai pot ajuta cu nimic. Mai nou a primit un diagnostic si mai cumplit: metastaza la plamani si oase. Singura sansa o mai reprezinta un tratament la o clinica din Statele Unite ale Americi, in valoare de 50.000 de dolari. Are insa nevoie de ajutorul nostru pentru a se salva!

PicMonkey Collage

Aceleasi cuvinte vin din partea colegilor dar si din partea elevilor, despre Stefania Albu, profesor de matematica de aproximativ 17 ani , in liceul Administrativ si de Servicii Victor Slavescu din Ploiesti. Dupa 35 de ani petrecuti la catedra viata i-a dat o lovitura grea. In luna august 2014, in urma unor investigatii diagnosticul pus era unul sumbru. Cancer mamar stadiul IV cu metastaza la plamani si oase. Insa nu a permis nici o clipa ca boala sa o doboare.

Aflarea vestii printre colegii de breasla dar si printre elevi, a venit ca un traznet. Imediat acestia au incercat sa se mobilizeze pentru a putea venii in ajutor. Primii care au initiat campania de ajutor, alaturi de profesori, au fost fostii elevi. Nu au uitat dragostea cu care, Stefania Albu, le-a fost profesor, diriginte si mama. Acum a venit randul lor sa ii fie alaturi.

In scurt timp, impreuna cu ajutorul prietenilor dar si oamenilor cu suflet mare, au demarat o campanie de strangere de fonduri. Si-au rupt din timp si au mers din clasa in clasa si din scoala in scoala pentru a reusi sa stranga bani. Prin efortul lor si prin bunavointa altor oameni, au adunat suma de 5.000 de euro. Pe langa acest efort, colegii ii sunt alaturi si cu gandul.

Increderea, speranta si iubirea celor din jur, reprezinta singura sansa pentru care Stefania Albu, mai este in viata si are putere sa lupte. Sa invinga o boala necrutatoare, care pe zi ce trece o chinuie din ce in ce mai mult, sa treaca peste un sistem sanitar din Romania neputincios si sa ajunga in Statele Unite ale Americii, intr-o clinica din Texas. Acolo unde poate urma un tratament de ultima generatie si care ii poate salva viata. Costurile depasesc suma de 50.000 de dolari, iar timpul este limitat. Toti cei care doresc sa ajute la salvarea acestui profesor si a unui om extraordinar o pot face donand intr-unul din conturi in lei, euro sau dolari, deschise la ING Bank, pe numele Stefania Albu. Detalii gasiti si pe site-ul stirilor Ploiesti TV, www.ploiesti1tv.ro.

LEI: RO60INGB0000999904942563
EURO: RO81INGB0000999904942573
USD: RO97INGB0000999904942576
SWIFT: INGBROBU
BANCA: ING BANK
TITULAR CONT: STEFANIA ALBU

Leave a Comment