Capră, banu’ și echipa VIDEO

CapraPerchezitii de amploare astazi in Prahova, Bucuresti dar si in alte 5 judete. Vizati sunt cei 3 administratori si principali actionari ai clubului de fotbal Petrolul Ploiesti printre care si patronul acestuia, Dan Capra. Ei sunt acuzati de procurorii DIICOT Ploiesti ca au pus la punct o adevarata inginerie financiara cu scopul de a spala bani si a face evaziune fiscala folosindu-se de firme fantoma. Mai grav este ca banii au fost folositi atat pentru preluarea clubului de fotbal acum 2 ani dar si pentru finantarea lui. Prejudiciul depaseste 15 milioane de euro.

Ofiterii de la crima organizata au descins la nu mai putin de 25 de adrese din mai multe judete. In Prahova, anchetatorii au perchezitionat atat sediul administrativ al FC Petrolul Ploiesti de la stadionul Ilie Oana, cat si locuintele administratorilor clubului: Dan Capra, patronul si presedintele consiliului de administratie, fratele acestuia Nicolae Capra, administrator si actionar cat si Marius Bucuroiu, directorul general al clubului. Acuzatiile sunt foarte serioase. Suspectii s-au folosit de 3 circuite fictive bazate pe tranzactii comerciale ilegale cu fier beton, produse farmaceutice si prestari servicii.
Directorul economic al clubului, Marius Bucuroiu, a fost adus si el la sediul DIICOT.
Potrivit anchetatorilor, firmele fantoma create pentru a putea infaptui evaziunea fiscala si spalarea de bani, au fost infiintate in perioada in care Dan Capra se pregatea sa preia fraiele clubului Petrolul.
Tot din ancheta procurorilor reise ca finantatorul Capra a inlesnit mai multe contracte in favoarea firmelor fictive, pentru finantarea clubului, ale caror conturi erau administrate tot de acesta, prin imputernicire.
Alte 9 persoane ce lucreaza la clubul Petrolul Ploiesti pe parte economica si administrativa au fost citate suplimentar la audieri. Ancheta vizeaza si alte persoane implicate in aceasta grupare infractionala printre care se afla si sotiile celor doi frati Capra, dar si oameni de afaceri din Constanta, Bucuresti, Braila si Giurgiu.

Leave a Comment