CANICULA miercuri si joi in Romania

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o noua avertizare de canicula pentru zilele de miercuri si joi in majoritatea regiunilor din Romania. Indicele temperatura-umezeala va atinge si local va depasi pragul critic de 80.

MIERCURI

Cerul va fi variabil, dar dupa-amiaza si noaptea vor fi innorari temporar accentuate in zona de munte, precum si in regiunile sudice, sud-estice si centrale, unde local vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, ce pot lua si aspect de vijelie. Izolat cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si vor fi conditii de grindina. In restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala numai izolat.

Temperaturile maxime vor avea valori de la 27…28 de grade in nord si in depresiuni pana la 36…37 de grade in sud, iar cele minime se vor situa in general intre 12 si 22 de grade.

La Ploiesti, desi valorile termice vor marca o scadere, vremea se va mentine caniculara, indicele temperatura-umezeala va atinge pragul critic de 80, iar maxima termica se va situa in jurul valorii de 36 de grade. Cerul va fi variabil, cu innorari spre seara si in cursul noptii cand vor fi averse, descarcari electrice si intensificari ale vantului. Temperatura minima va fi de 21…23 de grade.

JOI

Joi, temperatura aerului va continua sa scada usor, astfel ca valorile maxime vor fi cuprinse in general intre 26 si 34 de grade. Cerul va fi variabil cu innorari temporare, ziua, indeosebi in nord-estul si centrul tarii precum si in zona de munte, iar noaptea in regiunile extracarpatice, unde local vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Vor fi conditii de grindina. In restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala izolat. Temperaturile minime vor avea valori de la 10 grade in zonele depresionare pana la 24 de grade in Delta Dunarii.

Leave a Comment