Camerele agricole nu sunt la mare cautare. Locuri neocupate, inca, in Prahova

Camere Agricole nu mai reprezinta un mister pentru nimeni. Cu toate acestea, complicate sunt procedurile de inscriere si pasii dinaintea intocmirii acestor entitati private. Cel putin asta spun fermierii din judetul Prahova, de la comisia electorala a Municipiului Ploiesti. In perioada 10-12 septembrie la nivel national urmeaza sa fie depuse dosarele candidatilor care doresc sa intre in cursa electorala pentru obtinerea unui loc in Camera Agricola din judetul pe care il reprezinta.

Astazi, 11 septembrie, la numai o zi distanta de inchiderea oficiala a perioadei de inscrieri la nivel national, fermierii din judetul Prahova nu s-au grabit sa isi depuna dosarul de candidatura. Astfel, in Prahova, nu au fost ocupate nici macar cele 25 de locuri disponibile la nivelul fiecarui judet in parte, numarul celor inscrisi fiind sub acest plafon.

Conform informatiilor detinute la aceasta ora, in Prahova au fost depuse candidaturile din partea a 4 forme asociative, a unui patronat, a unei cooperative agricole si din partea a 3 fermieri independenti. In total, la Directia Agicola Prahova au sosit 9 dosare de candidatura. Dintre acestea nu face parte nicio inscriere din partea fermierilor tineri, o alta categorie cu drept de candidatura la nivelul tarii.

Marian Marcu, purtatorul de cuvant al Directiei Agricole Prahova, a declarat pentru www.ziaruloval.ro ca nu este motiv de ingrijorare numarul mic de candidaturi depuse, intrucat, si maine, 12 septembrie, conform calendarului prestabillit, se vor mai primi dosare pana la ora 12:00. “Probabil ca inca isi pregatesc dosarele”, a adaugat Marian Marcu pentru www.ziaruloval.ro.

Calendarul activitatilor:

Pe data de 13 septembrie, joi, se vor depune contestatiile, asta in cazul in care exista astfel de situatii, acestea urmand a fi solutionate pe parcursul zilei.

Vineri, 14 septembrie, toti candidatii inscrisi din tara in colegiile judetene vor fi convocati de catre comisia electoral aferenta fiecarui judet pentru a trage la sorti ordinea de listare nominala pe buletinul de vot final.

Pentru Colegiul Judetean al camerei Agricole Prahova au fost deschise un numar total de 25 de locuri:

-          10 locuri – fermieri, membri ai formelor asociative;

-          3 locuri – tineri fermieri sub 30 de ani;  

-          3 locuri – alti fermieri care pot candida ca si simpli fermieri in baza unor liste de sustinere de minimum 25 de persoane (tot fermieri).

La aceste locuri, pana la numarul de 25, se adauga pozitii pentru patronate, din care fac parte sindicatele, invatamantul, cercetarea si medicina, inclusiv domeniul pisciculturii si silviculturii. 

Leave a Comment