BREAKING NEWS. Sebastian Ghita are voie sa paraseasca Ploiestiul si sa mearga in Parlament. Decizia ICCJ in cazul sau

Sebastian Ghita are voie sa paraseasca Ploiestiul si sa mearga in Parlamentul Romaniei pentru a isi exercita functia de deputat. Decizia magistratilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) vine dupa ce Sebastian Ghita a contestat masura controlului judiciar dispusa de procurorii DNA Ploiesti. 

ghita 3

ICCJ “extinde limita teritorială pe care inculpatul are obligaţia de a nu o depăşi decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent de la teritoriul localităţii Ploieşti la teritoriul României; – înlătură obligaţia de a nu desfăşura activitate în calitatea de deputat în Parlamentul României. Menţine celelalte obligaţii din conţinutul controlului judiciar aplicat inculpatului Ghiţă Sebastian Aurelian”, se arata in decizia magistratilor de la ICCJ cu privire la contestatia formulata de Sebastian Ghita privind masura controlului judiciar.

Citeste si: ULTIMA ORA. Sebastian Ghita s-a reintors la DNA Ploiesti, dupa ce ICCJ a decis ca deputatul sa poata parasi Ploiestiul si sa isi exercite functia de parlamentar

Cu alte cuvinte, Sebastian Ghita va trebui sa stea de vorba cu procurorul de caz de la DNA Ploiesti ori de cate ori va vrea sa paraseasca tara si va putea sa isi exercite functia de deputat in Parlamentul Romaniei. Decizia este definitiva. 

Sebastian Ghita va trebui sa astepte pana pe data de 13 iulie pentru ca magistratii ICCJ sa se pronunte si cu privire la contestatia formulata de acesta in privinta masurii de sechestru asigurator pana la o concurenta nelimitata.

Leave a Comment