BLESTEMUL Lacului Miresei de la Campina face inconjurul tarii. De ce persoanele care nu cred in Dumnezeu trebuie sa il ocoleasca. VIDEO

Fiecare lac a avut dintotdeauna o poveste sau un mit pe care batranii l-au transmis mai departe din generatie in generatie. Este si cazul Lacului Bisericii sau Lacul Miresei din Campina, in apele caruia si-au gasit sfarsitul zeci de tineri. De vina ar fi, conform legendelor din batrani, chiar lacul care cere tribute. Oamenii locului spun ca in noaptea dinaintea fiecarei morti, apa vuia.

lacul miresei

Lacul din Campina este cunoscut de turisti drept un loc de relaxare. Putini stiu insa ce mister ascunde apa atat de linistita la prima vedere. Legendele din batrani spun ca acest lac ar cere tribute, mai exact vieti ale oamenilor ce nu cred in Dumnezeu. In acelasi loc s-ar fi aflat o manastire de calugari dar si o biserica care s-au scufundat.

Pe langa toate aceste mituri mai exista o legenda care spune ca o tanara mireasa s-a aruncat in apa deoarece parintii nu o lasau sa se casatoareasca cu barbatul ales. De aici poarta si denumirea de Lacul Miresei.

Chiar daca a reusit sa scape de la innec apa tot a rapit viata unui tanar.

In timp, lacul din Campina a fost asanat si curatat, ceea ce i-a facut pe multi dintre locuitori sa dea uitarii intamplarile nefaste.

Insa dintre toate aceste tragedii, una singura a ramas in cultura muzicala a Romaniei. Si asta datorita lui Gabi Lunca, care a scris melodia « Erau o data doi iubiti«, in ale carei versuri se regaseste povestea a doi indragostiti ce au ales sa isi puna capat zilelor in apele lacului, desi se iubeau, insa familiile lor erau impotriva relatiei.

Leave a Comment