Bilantul pagubelor in judetul Prahova VIDEO

pagubeDouă drumuri închise, mii de prahoveni rămasi fără curent electric, crengi si arbori căzuti peste imobile si masini si traficul auto îngreunat aproape în tot judetul. Este imaginea rezultată în urma celor două zile de ninsori abundente si viscol. Si cum vremea rea se mentine, vestile pentru următoarele ore se anuntă a fi în acelasi ton.

Vremea rea a fost resimtită din plin de călătorii care au rămas blocati ore bune în cele cinci autoturisme si doua microbuze care s-au înzăpezit la jumatatea distantei dintre Fulga si Mizil. După mai multe ore de lupte cu nămetii si viscolul, echipele de interventie au reusit ieri seară să ajungă si să-i scoată pe cei cărora ninsoarea le-a creat emotii.
Pentru a fi evitată repetarea unor astfel de situatii, autoritătile judetene au dispus, pe timpul noptii dintre 2-3 decembrie, închiderea circulaţiei pe două drumuri judete: DJ 100C Mizil – Fulga şi DJ 102N Parepa – Colceag. La ora 5.00 dimineata acestea au fost redate traficului rutier.
În noaptea de marti spre miercuri, fenomenul de chiciură s-a amplificat, iar gheata depusă pe vegetaţia forestiere a dus la căderi de crengi şi arbori, care au picat peste liniile electrice. Din această cauză numărul de abonaţi afectaţi a crescut de la o oră la alta, echipele de la Electrica fiind nevoite să actioneze la foc continuu.
Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgentă Prahova, în această dimineată, aproape 4100 de abonaţi din Comarnic, cartier Voila –Câmpina, Brebu, Şotriile, Secăria, Valea Doftanei şi Plopu nu aveau current electric.

Redactor: Liliana Maxim

Leave a Comment