BIBLIOTECA – ȘCOALĂ DE VACANȚĂ retrospectivă

Au început școlile. Clubul ”Piticot” de la Biblioteca Comunală Șirna, din Prahova, a intrat și el în vacanță… Este a treia vacanță de… toamnă pentru clubul nostru de lectură și desen. Așadar, unii pitici sunt mai mari decât el. Dar Clubul ”Piticot”, născut la 1 iulie 2015, în trei ani a devenit cu adevărat voinic. Ca în poveste. A crescut într-un an cat alții în șapte. Cum altfel, dacă anul acesta a avut 100 de membri, cu vârste de la 3, la 17 ani?!
Copiii abia așteptau vacanța, să poată veni zi de zi la bibliotecă. Biblioteca noastră este în satul Șirna, un sat al comunei în care nu mai este școală de câțiva ani. Nu este foarte simplu pentru copii să ajungă la bibliotecă, nu este în drumul lor, cum se zice, dar este în inima multora dintre ei. Așa că în vacanțe și în weekend, în special, se strâng foarte mulți la bibliotecă.
Unii vin cu autobuzul din Brătești, Hăbud, Tăriceni, Varnița, pentru că pe raza comunei transportul este gratuit. Alții sosesc însoțiți de părinți, alții ajung cu bicicletele, unii pe jos. Cei din urmă sunt copiii din Șirna, fericiți că au bibliotecă în satul lor. O bibliotecă în care se simt ca acasă, unde ei au decis că trebuie sa se descalțe la ușă, exact ca acasă, ca să se poată juca cu jucăriile și jocurile de la Ludotecă, pe covor și pe parchet, tolănindu-se în voie.
Vara vin și copiii aflați la bunici, care abia așteaptă următoarea vacanță să își regăsească prietenii de la bibliotecă. Unii au crescut destul de mult și nu mai pot fi numiți pitici. Dar vin la club în continuare, pentru că se simt foarte bine aici. Și asta nu poate decât să mă bucure, întrucât simt că îmi împlinesc rostul. Aceste satisfacții mi-au dat putere să continui, și iată, în toamna asta împlinesc 27 de ani de… bibliotecar. Sunt cel mai vechi angajat al Primăriei Șirna.
​Anii trec, și regăsesc acum printre piticii mei pe copiii micuților de odinioară, care pășeau sfioși pragul bibliotecii. Acum spun doar atât când intră să își aducă copilașii: ”Doamna, cât de mult ați schimbat biblioteca!”.
​Numai mie îmi pare că biblioteca a rămas la fel cum am gândit-o eu în 1990, când alții ar fi zis că nu am niciun temeipentru asta: o instituție cu prestigiu! O instituție de cultură care a reușit să aibă respectul comunității!

IMG_8679

Cât despre pitici, iată ce gândesc ei!

Și în vara aceasta am trăit experiențe noi și variate la Clubul ”Piticot”. Lecturi fascinante, personaje în pielea cărora am intrat curios, voie bună și prietenii reînnoite. Chipul blând și vocea caldă a doamnei bibliotecare mi-au făcut vacanța mai frumoasă. (Pavel Alexandru Gabriel)

Clubul ”Piticot” este un loc feeric și plin de copii veseli. În acest loc minunat s-au format frumoase prietenii, pe care nu le poate despărți nimeni. Mie îmi place să îmi petrec timpul la acest club, deoarece aici mi-am descoperit pasiunea pentru pictură și caligrafie și cred că jumătate dintre copiii participanți și-au aflat aici hobby-urile.
​Vă invităm cu drag să vedeți ce înseamnă bucuria și felul de a te exprima, la Clubul ”Piticot”de la Biblioteca Comunală Șirna! (Drăgan Daniela)​

​Pentru mine ”Clubul Piticot” a însemnat o aventură, un fel de a doua vacanță, unde am întâlnit copii cu care acum am prietenii strânse. Acest club a fost ca un vis petrecut într-unspațiu plăcut, perfect pentru copiii de toate vârstele. A fost un lucru minunat crearea acestui club al copiilor, o mini școală devacanță în care am recapitulat, dar pe de altă parte am și învățat multe alte lucruri noi! (Neagu Delia-Ioana)

IMG_8678

​Clubul ”Piticot” a însemnat ceva foarte important pentru mine. Fiecare minut petrecut aici mi-a marcat câte un moment pe care nu îl pot uita. La Clubul ”Piticot” am întâlnit foarte mute persoane, dar cea mai importantă a fost doamna bibliotecară. Ea are grijă de noi, ne determină pe noi, membrii clubului, să fim uniți și să nu ne despărțim niciodată. Am avut foarte multe activități interesante și de neuitat… (Balalia AndaElena)
​Pentru mine Clubul “Piticot” a însemnat un mod de a-mi petrece vacanța, un mod care m-a încântat ! (Liță Marius Mihai)
​Motivul pentru care am venit la Clubul “Piticot” este că desenăm, pictam, citim și sunt convinsă că îmi va fi de folos in viitor. Clubul “Piticot” reprezintă joacă, activități și recreere.Și… este un loc frumos! (Păun Andreea Maria)
Mie mi-au plăcut mult jocurile de la Clubul ”Piticot”, m-am bucurat că citeam și desenam și că ieșeam afară la iarbă verde. (Coman Denis Adrian)
​”Vacanta am petrecut-o la Clubul ”Piticot”. Aici am fost înconjurată de prieteni dragi și am făcut acțiuni frumoase, pline de bucurie. Mi-a plăcut foarte mult ! (Gușă Antonia Cristina)
​Pentru mine Clubul ”Piticot” a însemnat o activitate frumoasă și distractivă, cu ajutorul căreia mi-am făcut prieteni noi. Doamna bibliotecară este minunată și înțelegătoare cu toți copiii și de aceea ne doream să mergem la bibliotecă zi de zi și să facem diverse activități. (Lighean Andreea Luiza)
​La Clubul “Piticot” am participat la multe activități frumoase. A fost o vară în care Clubul ”Piticot” ne-a ajutat să ne însușim multe lucruri noi. Am organizat și o excursie în care am învățat, participând la acțiuni de ecologizare, să păstrăm curățenia, așa cum trebuie să facem mereu. A fost o vară minunată!!! (Ion Ana-Maria)
Iuliana-Camelia Pîrvu, responsabil de bibliotecă

Leave a Comment