Berea, in topul preferintelor romanilor. Anuntul facut de producatori cu privire la “burta de bere”. VIDEO

Blonda sau bruna, rece, consumata impreuna cu familia sau prietenii, acasa sau la terasa. Dupa cu probabil v-ati dat seama deja, este vorba de bere. Putini dintre noi stiu care sunt beneficiile unei astfel de industrii. Sectorul berii a generat aproximativ 70.000 de locuri de munca, numai in Romania. Studiile arata ca peste 80% din munteni prefera ca bautura alcoolica,… berea. Care sunt ingredientele esentiale dar si secretul pentru a produce berea, aflam impreuna din materialul urmator.

bere

Cunoscuta drept principala bautura a romanilor atunci cand iau masa, berea este renumita pentru calitatea de a completa perfect gustul preparatelor culinare si nu numai. Sectorul berii din Romania este unul foarte important, atat pentru consumatori cat si pentru piata locurilor de munca, o spune chiar Asociatia Berarii Romaniei. Pe langa toate acestea sectorul berii in Romania, a generat numai in anul 2014 nu mai putin de 70.000 de locuri de munca in agricultura, transport, productie si ambalare.

Studiile arata ca majoritatea consumatorilor de bere, mai exact 53% o prefera la pet, 26 de procente, prefera berea la sticla, in timp ce doar 17% ar cumpara o doza si numai 5% din populatie o consuma la halba. Insa oricum ar fi ambalata si comercializata, licoarea blonda sau bruna contine aceleasi ingrediente.

Insa secretul unei beri gustoase nu consta numai in ingrediente si ambalajul in care este imbuteliata. O bere trebuie sa aiba acelasi gust de fiecare data atunci cand este cosumata, indiferent de perioada in care este fabricata. De asta au grija maestrii berari, care analizeaza zilnic fiecare picatura de bere produsa in fabrica din Ploiesti.

Consumul moderat de bere are si beneficii. Un pahar de bere poate reduce riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare, pietrelor la rinichi, osteoporozei, ulcerului dar si a dibetului de tip 2. Nu mai putin de 97% din berea consumata de noi este produsa chiar pe pamant romanesc. Si cel mai important lucru de stiut este ca berea nu ingrasa. 100 de ml de bere echivaleaza cu doar 45 de kilocalorii. Cu alte cuvinte, burta de bere ramane doar un mit.

Leave a Comment