BACALAUREAT 2015. Promovabilitata de 74.4 procente in Prahova. Reactiile elevilor cand si-au vazut notele la avizierele centrelor de examinare. VIDEO

Elevii prahoveni care au sustinut probele scrise la sesiunea de vara a bacalaureatului si-au aflat astazi notele. Nivelul de promovare de anul acesta este de 74,4 la suta, cu 9 procente mai mult fata de 2014. Inainte de contestatii in Prahova sunt doar 2 medii de 10.

bac rezultate

Bucurie mare in randul absolventilor de clasa a XII-a care au sustinut examenul national de bacalaureat. 74,4% dintre candidatii din Prahova au promovat. Rezultatele au fost afisate astazi atat la avizierele centrelor de examinare din judet cat si pe site-ul Ministerului Educatiei, bacalaureat.edu.ro. Anul trecut, in prima sesiune de BAC, procentul de promovabilitate a fost 64,78%.

Anul acesta, 4693 de candidati au obtinut media 6, minimul necesar pentru a promova Bacalaureatul, in timp ce doua eleve au obtinut media 10 la examen.

In prima sesiune a examenului s-au inscris 6597 de absolventi de clasa a XII -a din judetul notru, atat din promotia curenta cat si din cele anterioare, dar la probe s-au prezentat doar 6308 dintre ei.

Trei candidati au fost eliminati pentru ca au incercat sa copieze.
In randul celor care au reusit sa promoveze examenul bucuria a fost insa de nestapanit.

Nici bine nu si-au aflat rezultatele, ca absolventii care au avut succes la BAC au si postat statusuri fericite sau poze pe retele de socializare. Hashtag-ul bac a fost intens utilizat de tinerii fericiti ca au obtinut note mari la examenul maturitatii. Fiecare postare de acest gen a primit zeci de like-uri si mesaje de felicitare. (7 iulie – folder rezultate bac)

Elevii nemultumiti de notele obtinute pot depune constestii. Potrivit metodologiei publicate de catre Ministerul Educatiei, contestatiile pentru Bacalaureat au putut fi depuse doar pana la ora 16:00. Pe 8 si 9 iulie 2015 vor fi corectate inca o data lucrarile celor care au facut contestatie, iar pe 10 iulie vor fi afisate rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat 2015.

Leave a Comment