BAC 2015. Subiectele la proba scrisa la limba romana au fost pe placul multora. Ce ii asteapta acum pe elevi. VIDEO

Emotii mari pentru absolventii clasei a XII-a. Tinerii au sustinut luni prima proba a examenului de bacalureat, cea la limba romana. Majoritatea dintre ei a iesit din salile de examen cu zambetul pe buze, iar subiectele li s-au parut floare la ureche. Pentru unii dintre elevi presiunea a fost cu atat mai mare cu cat unele dintre camere de supraveghere au inregistrat si audio si video. Nu mai putin de 6.597 de elevi prahoveni s-au inscris la examenul maturitatii anul acesta, cu aproximativ 600 mai putin fata de aceeasi sesiune a anului trecut.

PicMonkey Collage

Elevii au primit subiecte diferite in functie de profilul urmat la liceu. Absolventii clasei a XII-a ce au urmat cursurile la uman sau pedagogic au avut de rezolvat subiecte cu un grad de dificultate mai mare , fata de cei de la profilul real sau filiera tehnologica. Chiar si asa, majoritatea a iesit din salile de examen cu zambetul pe buze.

Atat parintii care au stat cu sufletul la gura, cat si proaspetii absolventi de liceu se astepta ca cel putin la proba scrisa la limba romana sa obtina o nota mare.

Liceenii au fost asistati in salile de clasa de doi profesori, ce au fost stabiliti, sambata 27 iunie in urma extragerii care a avut loc la Inspectoratul Scolar Judetean Prahova.

Unii dintre ei au fost inregistrati si video dar si audio in timpul probei scrise la limba romana.

Pentru absolventi urmeaza proba la limba materna, daca este cazul, pe 30 iunie, dupa care vor trece de emotiile probei obligatorii a profilului, fie matematica sau istorie, pe 1 iulie, urmand ca pe 3 iulie sa primeasca in fata subiectele probei la alegere a specializarii si profilului. Pe 7 iulie, elevii vor avea 4 ore la dispozitie, intre 16 si 20 sa depuna contestatiilor, daca va fi cazul, imediat dupa ce vor fi afisate rezultatele partiale. Comisiile de rezolvare a contestatiilor vor avea doua zile la dispozitie, 8 si 9 iulie pentru afisarea noilor rezultate, iar pe 10 iulie vor fi aflate si notele finale.

Anul acesta numai in Prahova s-au inscris in sesiunea iunie-iulie 2015, nu mai putin de 6.597 de candidati. Dintre acestia 6.062 la limba romana, 6.038 la matematica iar 6.180 la proba la alegere. Din totalul candidatilor 958 au provenit din promotia anterioara. In 2014, dupa cele doua sesiuni de examen, promovabilitatea in judetul Prahova a fost de 67,3 procente, astfel judetul nostru s-a clasat pe locul 13 la nivel national. Anul acesta, printr-un ordin dat de Ministerul Invatamantului, lucrarile vor fi corectate in alte judete decat cele in care elevii sustin probele scrise, ceea ce duce la aflarea rezultatelor cu o zi intarziere.

Leave a Comment